13.08.2009

In P.C.H. se spun lucrurilor pe nume:Elyass-numit ca principalul vinovat pentru scindarea galeriei,Mihnea Ionescu-ales oficial presedintele A.S.D.

In urma cu aproximativ 2 ore,DINAMOMANIA (http://www.dinamomania.net/) a emis un comunicat semnat "conducerea aleasa a P.C.H." prin care s-a hotarat sa se puna lucrurile pe tapet odata pentru totdeauna.Prin acest comunicat,ce poate fi citit mai jos,nu se vrea decat eliminarea tuturor confuziilor suporterilor dinamovisti in ceea ce priveste situatia reala din P.C.H. si liderul adevarat ce conduce aceasta peluza.In randurile de mai jos se face un adevarat rechizitoriu impotriva lui Elyass,din care reiese ca "datorita" acestuia si a unor persoane din jurul acestuia galeria "cainilor" a ajuns sa fie impartita in doua,fapt pe care l-am semnalat si eu aici pe blog de atatea ori (printre care intr-un articol mai consistent in octombrie anul trecut=>http://agmdinamo48.blogspot.com/2008/10/trist-dar-adevaratpch-e-rupta-in-doua.html dar si in luna mai a acestui an=>http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/05/10-mai-un-singur-eveniment2-petreceri.html),pentru cei care nu vedeau sau nu vroiau sa vada problemele existente in peluza ros-alba.

Vestea buna,care sper ca va fi unanim imbratisata de toata suflarea dinamovista,este ca Mihnea Ionescu a fost ales presedintele Asociatiei Suporterilor Dinamovisti (A.S.D.),organizatie juridica ce isi propune in viitor sa inlesneasca procurarea de bilete pentru suporterii P.C.H. la meciurile din provincie si nu numai.Iata comunicatul intreg pe care cei din tabara opusa lui Elyass l-au dat publicitatii in aceasta seara:
Din cauza ultimelor articole aparute pe DinamoMania, suntem nevoiti sa emitem acest comunicat, desi nu ne-am fi dorit acest lucru, pentru a inlatura confuzia care ii intriga pe toti suporterii dinamovisti, ultras sau non-ultras.

In toamna anului 2007, invocind motive personale, Elyass Bucurica, liderul de pina atunci al PCH, a renuntat de bunavoie si nesilit de nimeni la conducerea peluzei. Desi s-a incercat convingerea acestuia de catre toti cei care-l sustinusera, ca ideea nu este una buna, Elyass a ramas ferm in hotararea sa, decizia fiindu-i respectata.
Odata cu inceperea returului acelui campionat, mai exact in martie 2008, la conducerea peluzei a fost instalat Barba, membru Mad Men, aceasta solutie fiind acceptata de toate grupurile ce compuneau PCH.

Din motive care ne depasesc si doar de el stiute, in luna iunie a anului 2008, deci la sfarsitul returului, Elyass a anuntat ca doreste sa revina la conducerea peluzei, solicitand sa se organizeze alegeri. Asa cum cu 6 luni mai devreme nu-si argumentase decizia de a parasi conducerea PCH, nici acum n-a putut preciza de ce doreste sa redevina liderul corabiei pe care o parasise.
Inaintea acestor alegeri, pentru a evita situatiile jenante ce aveau sa urmeze si pentru a nu se strica prietenii legate in multi ani, lui Elyass Bucurica i s-a propus sa redevina lider al PCH, fara alegeri, cu conditia de a renunta la cooptarea in conducerea PCH unele persoane considerate responsabile de catre majoritatea grupurilor pentru situatia delicata in care se afla peluza. Acesta a refuzat categoric aceasta varianta si s-au facut alegeri pentru sefia PCH, asa cum isi dorise.

Alegerile s-au desfasurat democratic, prin vot deschis, in fata a aproximativ 150 de persoane din toate grupurile ultra’ iar majoritatea a decis ca lider al PCH sa ramana in continuare Barba. Dezamagit de rezultatul votului, Elyass a decis sa nu se mai implice in viata peluzei, desi inainte de exprimarea votului sustinuse in fata tuturor celor prezenti ca indiferent de rezultatul acestuia, va acorda sprijinul sau neconditionat noii conduceri, daca nu ar fi fost ales el.
Odata cu debutul campionatului editia 2008-2009, desi promisese ca va respecta decizia majoritatii, desi el la randul lui fusese ales de o majoritate asemanatoare in urma cu 8 ani, Elyass impreuna cu grupurile care l-au sustinut in alegeri a inceput sa organizeze deplasari separat de PCH si sa nu mai contribuie la coregrafiile facute de PCH, totul culminand cu refuzul de a ridica coregrafia PCH in meciul cu Rapid din primavara acestui an. Motivul acestei decizii a fost ca celor condusi de el nu li s-a cerut parerea asupra coregrafiei si acordul privind desfasuraraea acesteia in dreptul sectoarelor ocupate de acestia, desi pana atunci se realizasera cateva coregrafii de care nu se aratasera deloc interesati si nu avusesera nici o problema asemanatoare la realizarea lor. Mai mult, motivul invocat pare cel putin deplasat, intrucat Elyass Bucurica insusi nu respectase cele cerute de el, in momentul in care s-a folosit de panourile unde PCH anunta deplasarile, fara a intreba pe nimeni si fara a cere acordul majoritatii.

Aceste lucruri nu au facut nimic altceva decat sa duca la scindarea peluzei si la aparitia unor tensiuni inutile si de nimeni dorite intre grupuri.
Totodata, dorind sa obtina majoritatea la un eventual vot, Elyass a atras in peluza o parte a grupului Brigate, (grup pe care de altfel tot el il eliminase din peluza cu cativa ani in urma), fara a cere parerea, din nou, a majoritatii grupurilor. Astfel, in cadrul PCH s-a creat o situatie fara echivoc, grupurile fiind impartite in doua tabere: una formata din grupurile al caror reprezentant castigase democratic alegerile convocate de Elyass, formata din Supras, Energizatii, Supreme, Dogs of War si MadMen, si cealalta formata din celelalte 3 grupuri care-l sustinusera pe Elyass – Front 48, Nuova Guardia si Panzer, precum si cativa membri desprinsi din Brigate.

Solicitam pe aceasta cale DinamoMania sa nu mai dezinformeze, sa nu mai produca confuzie in randul suporterilor prezentand fapte ce n-au legatura cu realitatea din peluza si sa faca o deosebire clara intre PCH reprezentata de conducerea aleasa prin vot si tabara condusa de Elyass Bucurica, precum si sa precizeze explicit in numele cui vor veni viitoarele comunicate cu privire la deplasari, petreceri si alte evenimente.
Ar fi absurd sa ne deranjeaze alaturarea dintre numele Peluza Catalin Hildan si grupurile Front 48, Nuova Guardia si Panzer, intrucat cu totii ne regasim sub aceleasi culori; dorim doar ca aceasta asociere sa nu se mai faca exclusiv cu numele lor, invocand necunoasterea situatiei.
Tocmai acesta este scopul acestui comunicat, ca situatia sa fie cunoscuta de toti dinamovistii si sa se evite confuzia pe viitor.

In ceea ce priveste noul sezon tocmai inceput, PCH a renuntat sa mai scoata la vanzare cardurile cu care erau obisnuiti suporterii in sezoanele trecut, in mare masura din cauza noii ordonante ce nu mai permite reciprocitatea dintre cluburi. Pe intelesul tutror, este aritmetic imposibil sa cerem o suma de bani similara cu cea din sezonul trecut (80 ron) si sa promitem numai biletele de meci gratuit, nemaivorbind de deplasari, fara a trezi suspiciuni, in conditiile in care la Craiova, de exemplu, biletul a costat 20 ron, iar intr-un sezon sunt 17 meciuri in deplasare.Renuntarea la aceste carduri urmareste atragerea cat mai multor suporteri in deplasari, oferind conditii egale tuturor, indiferent ca fac parte dintr-un grup sau ca sunt simpli suporteri. Urmeaza astfel ca toata lumea sa beneficieze de aceleasi preturi si conditii de transport si cazare.

Tocmai pentru a inlesni aceste lucruri, PCH s-a organizat juridic, sub numele de Asociatia Suporterilor Dinamovisti “Peluza Catalin Hildan”, presedintele acestei asociatii fiind ales Mihnea Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuti suporteri dinamovisti, iar membrii fondatori facand parte din toate grupurile.Consideram in unanimitate ca Mihnea este persoana cea mai potrivita pentru a ne reprezenta si a se ocupa de toate aspectele organizatorice, fiind un ultras cu state foarte vechi, recunoscut pretutindeni si cel mai important, respectat.

Ne pare rau ca a trebuit sa apelam la emiterea acestui comunicat pentru a lamuri unele lucruri ce tin de bucataria interna a PCH, dar am dorit ca ele sa fie cunoscute de toata lumea pentru a inlatura orice necunoscuta.

Conducerea aleasa a PCH,
Supras, Energizatii, Supreme, Dogs of War si MadMen.

Niciun comentariu: