14.08.2009

A.G.M.DINAMO. 23!

...Intai am fost un vis...apoi un gand...pe urma o dorinta a doi oameni ce ulterior mi-au devenit parinti...am fost un spermatozoid (nu radeti ca asa am fost toti candva)...am intalnit in cale un ovul si am fost fecundat...mi-am inceput viata ca o celula...dupa aceea am devenit un fetus iar cateva luni mai tarziu am vazut pentru prima data aceasta lume...eram un organism viu,o fiinta vie,un nou-nascut,un pui de om!...

Timpul a trecut,au venit rand pe rand secunde,minute,ore,zile,saptamani,luni,ani...Si am ajuns in prezent,cand se implinesc exact 23 de ani de cand,intr-o seara de joi,la orele 20:15,pe 14 august 1986,desi cu 2 saptamani mai devreme fata de cat era planificat,nu mai aveam rabdare si doream cu orice pret sa vad ce e dincolo de locul unde statusem pentru 9 luni de zile.Desi initial trebuia sa ma nasc undeva pe la sfarsitul lunii august,faptul ca am venit pe lume cu vreo 2 saptamani mai devreme nu mi-a daunat deloc.Am avut 3,600 kg si am primit nota 10.Pe scurt,am fost un nou-nascut complet perfect si sanatos.

23 de ani...Pentru unii mult,pentru altii putin...Insa pentru mine suficient cat sa-mi dau seama ca viata asta nu e decat un amalgam de experiente,intamplari si amintiri bune sau rele,fericite sau triste,pozitive sau negative.In tot acest timp am vazut multe lucruri,am invatat la fel de multe lucruri,am cunoscut diversi oameni si diverse tipuri de persoane.

Am toata viata inainte insa azi simt nevoia sa ma odihnesc mai mult ca de obicei iar apoi sa ma gandesc,sa reflectez,sa cuget pentru o clipa spre drumul nou pe care sunt nevoit sa pornesc.

Spre deosebire de varsta de 22 de ani,cea de 23 de ani implica automat putin mai multa seriozitate,maturitate,axare spre lucrurile cu adevarat utile,care sa ma ajute sa ma orientez mai bine in aceasta lume atat de ciudata prin insasi diversitatea ei atat de vasta.Cine stie ce rezerva viitorul?Habar n-am,pot insa sa prezic ce voi face astazi:ma voi relaxa si,chiar daca nu voi face absolut nimic deosebit,chiar daca aceasta zi va semana foarte mult cu una obisnuita,voi face tot posibilul sa ma simt bine si sa-mi gasesc linistea interioara,pacea,calmul,ratiunea de care am nevoie in vremurile astea tulburi...

De maine,reincepe zbuciumul,reincep zilele "gemene" (denumite asa pentru ca au inceput sa semene aproape toate la fel intre ele,la fel de plictisitoare si lipsite de culoare),reincepe numaratoarea pana la urmatoarele zile speciale...Astazi insa,e sarbatoare.Poate au trecut anii in care entuziasmul,exuberanta si tineretea erau in toi,dar sentimentul nativ de bucurie exista si va exista indiferent de varsta.

Dar deocamdata nu e vorba decat de A.G.M.DINAMO. 23!...Si,pentru ca tot am dreptul la o dorinta,fiind ziua mea de nastere,imi doresc sincer ca fiecare dintre voi sa simtiti astazi fericirea tacuta dar intensa pe care o simt in interiorul meu.Nu stiu cum sunt altii dar de la o varsta incep sa nu mai conteze lucrurile materiale,ci cele simbolice!

Simbolic va salut si eu si va doresc toate cele bune,anuntandu-va ca ne reauzim de maine incolo,intrucat azi am cam terminat cu treaba pe blog.Cu dinamovism,al vostru,

Un comentariu:

R.Dobroi spunea...

La multi ani A.G.M! Sa ne traiesti!