01.08.2009

Scriitura de ultras?

Ieri dupa-amiaza http://www.prosport.ro/ anunta ca "ultrasii" Rapidului au scris cu spray pe geamurile uneia dintre cofetariile lui Copos sa plece din Giulesti.Pana aici nimic iesit din comun,nimic socant,nimic amuzant,nimic nelalocul lui.

Eu insa as vrea sa se defineasca odata de catre cei din presa ce inseamna pentru acestia cuvantul "ultras".Sau,in viziunea lor,ce fel de persoane pot fi "ultrasi" si cine nu.Ca asa e penibil sa il vezi pe unu' cu un spray in mana,imbracat cu bermude in carouri si sapca la fel,cu hanorac si cu privirea tampa si sa-l cataloghezi ca fiind "ultras".

Toti ghertoii in ziua de azi se cred ultrasi observ.Printre ei sunt si multi analfabeti sau semi-analfabeti.Ca la noi,persoanele care populeaza peluzele stadioanelor sunt in general indivizi certati cu scoala,educatia si civilizatia nu-i nici un secret.Eu insumi sunt scarbit de ce specimene am cunoscut si vazut de-a lungul timpului in P.C.H.,dar asta e o alta discutie pe care am sa o aprofundez pe viitor.

Ce m-a amuzat pe mine concret,ca sa n-o mai lungim atat?Pai,urmatoarele:
  1. daca atunci cand scrii cu litere mari,de vreo 20 de cm fiecare,chiar si cu spray-ul,scrii la fel de urat de parca ai fii in clasa a doua,nu vreau sa ma gandesc cum ar scrie pe un caiet individul care a scris mesajul pe geam;
  2. nu stiu cat de grabit o fi fost tipu' dar parca tot ar fi avut timp sa scrie citet "Giulesti",decat "Giueesti" (bine,a corectat ulterior,dar se vede ca un cur):)).

Concluzia care e pana la urma?Ultras e ala care isi vede de treaba lui,are ceva cultura generala si are o viata exemplara (servici+familie) sau e ala care are maxim 4 clase,se imbraca precum vai de el,nu stie sa scrie sau sa articuleze doua proprozitii,traieste din mila parintilor si se ocupa cu tot felul de golaneli si huliganisme doar pentru ca asa simte el ca e mai dur?Va las pe voi sa alegeti raspunsul...Eu l-am identificat deja sau cel putin stiu cam cum ar trebui sa fie suporterii adevarati si pe cine ar trebui sa numeasca presa "ultrasi" si in ce context,ca in rest...

Niciun comentariu: