09.08.2009

De ce noua melodie si noul videoclip ("Cu talpile arse") al B.U.G.Mafia mi se par o mizerie ordinara

Uite de asta am preferat intotdeauna Parazitii si am fost fan Parazitii inca din 1997!Pentru ca cel putin pana in prezent sunt singurii artisti grei din hip-hop-ul romanesc care nu s-au prostituat,in sensul ca nu si-au schimbat niciodata stilul muzical intr-atat de mult incat sa ajunga sa cante un subgen de manele cum au ajuns sa o faca B.U.G.Mafia sau Puya.

Probabil se vor trezi cativa fraieri corditi sa sara de cur in sus ca vorbesc de B.U.G.Mafia fara sa cunosc despre ce e vorba si ca vorbesc din auzite si deci,in necunostinta de cauza.Haideti sa va spun eu care e treaba din acest punct de vedere.M-am interesat intens asupra parerii altora in privinta noii melodii si al noului videoclip la "Cu talpile arse",iar parerea ca B.U.G.Mafia s-a dus pe pula e,daca nu unanima,atunci cel putin in proportii covarsitoare.Si,pentru ca imi place sa argumentez aceasta parere cu care rezonez,am sa explic in randurile ce urmeaza de ce ma pis pe pseudo-trupa actuala B.U.G.Mafia (pentru ca B.U.G.Mafia pe care o cunoasteam eu si pe melodiile carora am crescut s-a stins de mult).

Eu inteleg ca vanzarile de albume au scazut dramatic si ca nu mai renteaza sa scoti un album pentru ca te costa mai mult sa il produci decat profitul din comercializarea lui,dar asta nu ar trebui sa aiba nimic de-a face in privinta pastrarii aceleiasi tendinte asupra negativelor si versurilor din melodiile pe care le compui.

Vad ca e o moda de ceva timp ca artistii sa isi "reinnoiasca" stilul de muzica,facandu-l tot mai comercial.Pentru cei care canta dance,pop si alte cacaturi e de inteles.Pentru cei din hip-hop si pentru fanii acestui gen de muzica acest lucru e de netolerat,de neconceput si foarte rusinos.

Cei ce citesc aceste randuri si nu sunt de acord cu mine (probabil soareci virgini de 15 ani care habar n-au ce super-hituri a scos B.U.G.Mafia acum 10 ani) sa retina ca eu ascult hip-hop din 1997 si am aproape toate albumele IN ORIGINAL! (nu trase de pe net sau facute pe CD) ale trupelor B.U.G.Mafia,Parazitii si La Familia.Asadar nu se poate spune ca sunt un novice pe tema asta!

Cei care acum danseaza pe manele precum "Undeva in Balcani" sau "Change" compuse de Puya,sa caute pe Youtube videoclipurile melodiilor "Tupeu de borfas","Vorbe" sau "Probleme de familie" (ca sa nu mai spun de alte zeci de melodii ce au facut istorie acum 10 ani).Cei care au acum erectie la melodia "Cu talpile arse" sa caute pe acelasi Youtube piese ca "Poezie de strada","Dupa blocuri","Limbaj de cartier","Un 2 si 3 de 0" si multe altele sa asculte acolo versuri si negative,nu jegul asta de melodie!

A trecut timpul,inteleg,oamenii vor ceva nou,nu mai merge ce a fost la moda candva in trecut,dar diferenta e prea mare pentru a nu fi curva daca iti place ce canta B.U.G. sau Puya in prezent.Si fanii vechi,fanii adevarati care nu pot fi inselati,prostiti au sesizat asta si au taxat chestia prin necumpararea ultimelor albume.In viata mea n-am sa cumpar "Romanismele" lui Puya,la fel de mult cum in viata mea nu se va auzi pe blog la "Melodia saptamanii" manele precum "Undeva in Balcani" sau "Cu talpile arse"!

B.U.G.Mafia isi lanseaza marti,adica poimaine,albumul "Viata noastra 2",impreuna cu Gazeta Sporturilor,la un pret de doar 8 lei.Dupa albume precum "Nascut si crescut in Pantelimon" (1996),"De cartier" (1998),"Dupa blocuri" (1999) sau "Intotdeauna pentru totdeauna" (2000) parca mi-e si rusine sa-mi cumpar un asemenea album unde singura melodie noua (pentru ca celelalte 14 sunt hituri mai vechi remixate) e un pretext penibil de "new sound".

Dupa ce n-au mai scos un album adevarat din 2003 incoace,ai fi crezut ca,in tot acest timp,Tataee,Uzzy si Caddy pregatesc ceva fenomenal,ceva ce va rupe toate topurile.Cand colo,ei vin cu tampenia asta de melodie,careia i s-a mai facut si un videoclip de tot maroul (nu stiu pe ce pula mea au dat astia 14.000 de euro pentru realizarea videoclipului),ca pur si simplu nu se merita!

Au trecut 6 ani de la ultimul album 100% B.U.G.Mafia in stilul "old school".In 2003 se lansa albumul "Baieti buni".De atunci si pana azi n-au mai iesit pe piata decat maxi-single-ul "Strazile" in 2005 si "Viata noastra vol.1" in 2006.Putin si nesatisfacator pentru o trupa care se respecta,pentru o trupa ce se autointituleaza "veteranii hip-hop-ului romanesc"!

Repet,cautati pe Youtube melodiile pe care vi le-am recomandat mai sus,faceti ros de albumele de acum un deceniu ale B.U.G. si faceti diferenta.Eu nu ma schimb si raman statornic in privinta genului de muzica pe care il ascult.Vorba celor de la Parazitii din melodia "In front" de pe albumul "Chei verbale" ale celor de la Zale"Imi urmez propriul vis,tot mai convins,nu ma las prins de/Comercialul promovat de pizde"...
bug- cu talpile arse
Asculta mai multe audio Muzica

2 comentarii:

Alex spunea...

Praf melodia asta.

A.G.M.DINAMO. spunea...

Nici nu se putea altfel...Am inteles ca urmeaza sa scoata foarte curand videoclip la melodia "In anii ce-au trecut",sunt curios acolo daca vor fi mai inventivi...