01.06.2009

Stare de asediu aseara la stadionul DINAMO!

Inca din timpul meciului,deasupra stadionului din "Stefan cel Mare" plutea o tensiune ce nu anunta nimic bun.La inceput sustinatorii lui DINAMO s-au marginit sa afiseze cateva bannere ironice,la adresa jucatorilor pe care acestia ii considera (si pe buna dreptate!) ca fiind principalii vinovati pentru situatia creata.Pe masura ce scorul nu era favorabil iar in teren jucatorii lui DINAMO nu dadeau semne de redresare,vociferarile si primele scandari de nemultumire au inceput sa apara,intensificandu-se odata cu scurgerea minutelor.

Cum era de asteptat,furia suporterilor dinamovisti a atins apogeul aseara,imediat dupa partida cu Brasovul de pe teren propriu,meci pierdut cu 0-2,ce a insemnat scoaterea definitiva din calculele pentru titlu a lui DINAMO in acest sezon!

Maniosi pentru faptul ca echipa a avut titlul in mana dar a clacat pe final de campionat intr-o maniera lamentabila precum cea aratata ieri seara de jucatorii ros-albilor in timpul jocului,aproximativ 200 de fani ai "cainilor" au refulat dupa fluierul de final si s-au dus imediat la vestiare sa le ceara socoteala elevilor lui Mircea Rednic.

Jandarmii au blocat accesul fanilor,asigurand protectia jucatorilor care s-au baricadat in interiorul vestiarelor si de-aici pana la razmerita nu a mai fost decat un singur pas.Iritati ca fotbalistii se ascund intr-un mod atat de injositor ce denota lasitate,in loc sa li se dea explicatii,suporterii s-au incaierat intr-un final cu fortele de ordine,rezultand ceea ce veti citi si vedea mai jos,din relatarile http://www.prosport.ro/:

Fanii din Ştefan cel Mare nu au suportat faptul că Dinamo a pierdut orice şansă matematică de a câştiga titlul şi au mers la vestiare, pentru a le cere socoteală jucătorilor.
Câteva sute suporteri ai câinilor s-au adunat şi îi terorizează pe elevii lui Rednic, care s-au baricadat în vestiar. Fanii furioşi aruncă cu pietre, torţe şi alte obiecte înspre uşa vestiarului, nevenindu-le să creadă că Dinamo a pierdut un titlu pe care l-a avut în mână.

Intervenţia în forţă a oamenilor de ordine a calmat pentru moment spiritele. Fanii turbulenţi au fost escortaţi în afara arenei. Fotbaliştii lui Rednic se află în continuare la vestiare. Rămâne de văzut dacă suporterii vor aştepta ca aceştia să părăsească arena, pentru a le cere socoteală. Pentru moment, vestiarul câinilor e păzit de jandarmi.

Marius Militaru a precizat că în cursul ciocnirilor din faţa stadionului au fost reţinuţi cel puţin zece suporteri ai echipei din Şoseaua Ştefan Cel Mare. "Odată cu dispersarea suporterilor, aceştia au continuat atacurile asupra forţelor de ordine. Au fost reţinuþi cel puţin zece suporteri ai echipei Dinamo au fost reţinuţi şi transportat la secţia 6 de Poliţie", a menţionat oficialul Jandarmeriei.

"Incidentele au început în momentul în care mai mulţi suporteri s-au adunat în faţa vestiarelor unde scandau împotriva jucătorilor. În momentul în care aceştia au ieşit de la vestiare,fanii au incercat să forţeze dispozitivul de jandarmi, după care au început să-i înjure şi să arunce în fotbalişti cu pietre şi bucăţi din mobilierul stradal: coşuri de gunoi, bucăţi din borduri. Dispozitivul de jandarmi a declanşat operaţiunea de evacuare din incinta stadionului a suporterilor pe la poarta de acces din Şoseaua Barbu Văcărescu", a spus Militaru pentru Mediafax.
UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că în urma incidentelor de la partida Dinamo - FC Braşov, scor 0-2, au fost reţinuţi şapte suporteri, care au fost amendaţi cu câte 200 de lei.

De asemenea, cei şapte fani au primit interdicţie de un an pe stadioane la competiţiile sportive, pentru provocare şi participare la incidente.

Niciun comentariu: