20.06.2009

Fanii dinamovisti s-au intalnit aseara,au discutat diferite chestiuni,urmand sa se intalneasca din nou in weekend-ul urmator

Ieri noapte scriam acest articol (http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/06/in-seara-astatoti-suporterii.html) in care DINAMOMANIA lansa un apel catre suporterii dinamovisti sa vina ieri seara la stadionul DINAMO pentru a dezbate situatia clubului.

In urma acestui apel,doar putin peste 100 de suporteri au raspuns acestei chemari,unul din motivele pentru prezenta atat de redusa fiind ca anuntul a venit cu doar vreo 24 de ore inainte iar intalnirea a avut loc intr-o zi lucratoare.

De aceea,in urma discutiilor de aseara,s-a stabilit ca sambata viitoare dinamovistii sa se reuneasca inca o data,de aceasta data fiind timp suficient pentru ca numarul "cainilor" sa fie mai numeros.

http://www.dinamomania.net/ dezvaluie care au fost temele si subiectele principale care au fost dezbatute la intalnirea suporterilor de ieri seara:

Aproximativ 100 am fost cei care, aseara, ne-am adunat la stadion pentru a decide ce trebuie facut, din partea noastra, pentru ca Dinamo sa iasa din cercul vicios in care se invarte de atatia ani.

Putem considera intalnirea de aseara ca un preambul al adunarii care va urma sambata viitoare, tot seara si cel mai probabil tot la ora 19:00. Cei prezenti la stadion au fost oameni de toate varstele si din toate zonele stadionului. Cu totii au venit cu simtul datoriei si, chiar daca nu au stat la discutii cap-coada, si chiar daca nu s-au implicat, au fost acolo.

Principala problema cu care Dinamo se confrunta in acest moment (si, implicit, principala tinta a adunarii pe care o intentionam pentru saptamana viitoare) o reprezinta conducerea. Prin urmare, sambata ne vom aduna pentru a ne exprima dezacordul fata de modul in care actionarii inteleg sa gestioneze situatia materiala, umana si morala a clubului Dinamo.

Valoarea lotului de jucatori, inutilitatea unor nume dintre actualii fotbalisti ai lui Dinamo sau capacitatea profesionala a antrenorului, reprezinta si ele niste aspecte importante pentru prezentul clubului. Pe noi insa, ne intereseaza mai ales viitorul. De altfel, toti cei prezenti am fost de acord ca sacrificarea catorva sezoane, pentru crearea unei echipe noi, competitive, stabile si cu rezultate pe termen lung, este un obiectiv pe care suntem dispusi sa-l sprijinim. Ca urmare, vrem sa vedem din partea conducerii solutii concrete si punctuale in acest sens si dublate de o coerenta manageriala.

Clubul Dinamo trebuie administrat intai de toate pe criterii de competenta. Sezonul recent incheiat i-a demontrat lui Borcea, chit ca nu mai era nevoie, ca manevrarea abilia a relatiilor cu LPF, FRF si omologii din alte cluburi nu sunt solutia castigatoare. Desi, in ce ii priveste, consideram reabilitarea actionarilor o cauza pierduta, saptamana viitoare vom incerca un dialog si cu reprezentanti ai conducerii clubului.

In alta ordine de idei, pe durata intalnirii, am primit vesti despre evolutia situatiei in privinta bancii tehnice a lui Dinamo. In unanimitate, cei prezenti au considerat ca, daca ramanerea lui Rednic la echipa va echivala cu despartirea lui Vasile Turcu de actiunile pe care le detine la clubul Dinamo, atunci aceasta varianta este agreata de noi neconditionat.

Mai trebuie clarificat un lucru. In acest moment, solutiile pentru banca tehnica imbraca diverse nume, inclusiv din punctul de vedere al suporterilor. De aceea, sustinerea unui antrenor anume nu face obiectul doleantelor noastre. Insa, daca plecarea lui Turcu este conditionata de ramanerea lui Rednic, atunci aceasta solutie va fi sustinuta. Indepartarea lui Turcu de la Dinamo este una din dorintele cele mai stringente in acest moment, in randul suporterilor dinamovisti. (In sondajul efectuat de DinamoMania pe aceasta tema, 89% dintre suporterii dinamovisti isi doresc indepartarea lui Vasile Turcu de la Dinamo).

Insa, daca Turcu reprezinta in principal o rusinoasa problema de imagine pentru Dinamo, Borcea este cel pe care il consideram principalul vinovat de actuala situatie a clubului. Nepriceperea, mijloacele specifice si deciziile sale manageriale, luate adesea in discordanta cu interesul real al clubului, sunt principalele invinuiri pe care i le aducem.

In ceea ce il priveste pe Nicolae Badea, ii reprosam permanenta delimitare de realitatea de la Dinamo, lipsa de reactie si implicit girarea actiunilor defectuase comise de Cristi Borcea. Ii reprosam demagogia, iar punctual, ii dezaprobam ultimele iesiri din presa, in special modul in care a ales sa ocroteasca relatia dintre FC Dinamo si firma clanului Becali, precum si ultima iesire pe care a avut-o la adresa suporterilor.

In concluzie, sambata, 27 iunie (cel mai probabil la ora 19:00), ne vom aduna din nou la statuia lui Catalin Hildan, pentru a pune in vederea factorilor de decizie de la Dinamo doleantele noastre, pentru a ne face auziti si a impune respectul pe care cuvantul nostru, al suporterilor dinamovisti, merita sa il aiba in deciziile conducerii.

Ceea ce urmeaza a se stabili in cursul saptamani care va urma sunt amanuntele legate de:

-Ora exacta a intalnirii
-Alegerea unei variante intre solicitarea unei „delegatii” din partea FC Dinamo, care sa vina la discutii sau intocmirea unei liste cu doleantele noastre
-Lista exacta a subiectelor pe care le vom pune in discutie.

Niciun comentariu: