14.06.2009

Foto & audio & video:Suporterii furiosi ai Timisoarei au creat haos la finala Cupei Romaniei!

Avem tot mai multe acte de violenta in fotbalul romanesc si asistam tot mai des la manifestari incredibile ale unor "suporteri" pe stadioanele din Romania!Dupa ce miercuri,10 iunie,in ultima etapa a campionatului,fanii craioveni au devastat multe randuri de scaune ale stadionului propriu,manifestandu-si furia ca echipa lor,Universitatea Craiova nu s-a calificat in Europa League si dupa ce suporterii dinamovisti au intrat in teren sa-i linseze pe jucatori la meciul cu FC Arges,din deplasare,incheiat cu un apoteotic si delirant 5-2 pentru gazde,aseara,la finala Cupei Romaniei dintre FC Timisoara si CFR Cluj a fost randul suporterilor formatiei de pe Bega sa sE dea in stamba.

Iritati de mai multe decizii ale centralului Cristian Balaj,decizii pe care fanii banateni le-au catalogat ca fiind tendentioase,incorecte si vadit luate impotriva echipei lor,totul culminand cu un penalty acordat clujenilor in minutul 28 carora fanilor alb-violeti li s-a parut acordat prea usor,acestia au inceput sa arunce cu torte in teren,sa darame gardul despartitor ce separa peluza in care acestia erau prezenti de suprafata de joc,sa se ia la bataie cu stewarzii si sa forteze intrarea pe gazon.

Daca la un moment dat lucrurile pareau sa se calmeze,linistea acestei partide a fost definitiv rupta spre finalul meciului cand doi suporteri ai Timisoarei au intrat efectiv in teren in timpul jocului,iar multi altii erau nu foarte departe de gazon,in conditiile in care gardul de separare fusese complet distrus.Fortele de ordine au intervenit si i-au evacuat pe fanii furiosi,aplicandu-se nenumarate amenzi si arestari. Site-ul PROSPORT (http://www.prosport.ro/) scrie despre acest lucru,iar eu va invit sa vedeti in filmuletele din acest articol dezastrul provocat de fanii Timisoarei (imaginile sunt preluate de pe PROSPORT,in timp ce filmuletele sunt preluate de pe site-ul GSP TV):

Totul a început în prima repriză. Tony a căzut în careu, Balaj a dat penalty, iar fanii Timişoarei au înnebunit. Au aruncat cu torţe pe pista de lângă teren, iar apoi au încercat să intre pe teren. Au rupt gardul, dar stewarzii au fost la post şi i-au împiedicat. Golul trei al CFR-ului a declanşat momentul de furie maximă, bănăţenii văzând că totul este pierdut.

Până la urmă, tentativa a fost încununată de succes în minutul 88. Şi ce moment şi-au ales! Karamyan tocmai catapulta mingea în poartă, numai că acolo nu era doar Nuno Claro, ci şi încă vreo doi fani ai lui Poli. Meciul s-a întrerupt timp de câteva minute, iar galeria „violeţilor” a fost evacuată în bastoanele jandarmilor.

200 de fani ai Timişoarei au fost reţinuţi de forţele de ordine în urma incidentelor de la finalul partidei

Niciun comentariu: