02.06.2009

FELICITARI,UNIREA URZICENI!

O regula de bun-simt,de fair-play,de civilizatie si,in definitiv,de educatie,spune ca,atunci cand esti invins,trebuie sa ai puterea,onoarea si demnitatea sa iti feliciti adversarul.Este una din caracteristicile ce ii deosebesc pe oameni de animale.De fapt,multe din fiintele inumane au implementat simtul recunoasterii si acceptarii succesului unui individ rival din aceeasi specie,dar revenind la oameni,vedeti cum in box,in tenis,in fotbal,in sport,in general,invinsul se duce sa il felicite pe invingator...

Nu e rusinos,cu nimic injositor si deloc injositor sa recunosti cand altcineva a fost mai bun decat tine!E o lectie de viata pe care multi nu o inteleg,dar care face parte din cultura fiecaruia si din capacitatile tuturor de a discerne si intelege ca un astfel de gest nu reprezinta decat cel mai onorabil si matur mod de a iesi in urma unei infrangeri...

Unirea Urziceni este noua campioana a Romaniei la fotbal!Este probabil cea mai surprinzatoare si neasteptata laureata a trofeului Ligii I-tai din istorie,cu atat mai mult cu cat aceasta echipa vine dintr-un oras cu numai 17.000 de locuitori,in Romania anului 2009.

Meritele acestei echipe sunt de neconstestat,iar motivele pentru care a iesit campioane le voi scrie maine intr-un alt articol.Pana atunci,nu se cuvine decat sa ne scoatem palaria si sa aratam respect,in fata unei echipe care,la fel ca si CFR Cluj anul trecut,a reusit,la doar 3 sezoane de la debutul pe prima scena fotbalistica,sa castige titlul de campioana.Asta dupa ce,in urma cu 7 ani,era inca in al 3-lea (!!!) esalon valoric!

Unele echipe au peste un secol de existenta,traditie si vechime dar n-au nici un trofeu castigat,Unirea Urziceni are!Alte echipe se lupta decenii intregi sa intre in Liga Campionilor (ne suna cunoscut?),Unirea Urziceni a reusit!

Daca cineva ar fi spus,in urma cu 5 ani sau chiar la inceputul acestui sezon,ca aceasta formatie are sa castige campionatul,in fata unor echipe ca DINAMO-Rapid-steaua,si ca va juca direct in Champions League,probabil s-ar fi pus problema sanatatii mintale a respectivei persoane.

Dar,gratie unui management impecabil,a unui antrenor profesionist 100%,a unor atitudini si viziuni moderne despre fotbal intr-o tara (inca) prea balcanica,Unirea Urziceni a rasturnat toate previziunile,pronosticurile,calculele tuturor,tronand in prezent deasupra tuturor,luand forma lui David,ce a invins Goliatul tricefal din Bucuresti (DINAMO-Rapid-steaua) fara mari probleme.

Performanta realizata de echipa ialomiteana este un exemplu care ar trebui introdus in cartile de istorie a fotbalului,alaturi de anexele aferente cu privire la cum sa fii discret si sa-ti vedea de treaba ta,in loc sa te preocupe problemele altora.

Probabil va mai trece multa vreme pana ce Unirea Urziceni va putea sa repete "isprava",dar toate aceste lucruri palesc in fata prezentului,care atesta ca,deocamdata,timp de un an,ea este campioana Romaniei si nimeni si nimic nu va mai putea schimba asta!

In calitate de dinamovist,aflat sufleteste in lupta directa cu cei de la Unirea in tot acest campionat,am puterea si caracterul sa ma inclin in fata acestei minuni savarsite in fotbalul nostru,declarandu-ma in continuare uimit dar impacat,cu gandul ca a castigat cine a fost mai bun si cine a meritat!

MULT SUCCES IN LIGA CAMPIONILOR!SINCERE FELICITARI PENTRU TITLUL DE CAMPIOANA A ROMANIEI LA FOTBAL IN SEZONUL 2008-2009!!!

Niciun comentariu: