30.06.2009

Bacauanii au ramas ieri doar cu sperietura...

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana,municipiul Bacau a fost ieri scena unui fenomen pe cat de rar,pe atat de bizar si infricosator.Dupa ce joia trecuta peste oras a cazut o ploaie cu grindina de marimea unei nuci (fiind cea mai mare grindina pe care eu personal am vazut-o abatandu-se peste Bacau),in dupa-amiaza zilei de ieri bacauanii au asistat,in jurul orelor 16:00,la cucerirea cerului senin de catre o plapuma de nori a carei intunecime a facut ca orasul sa se scufunde in semi-intuneric,desi mai erau ore bune pana sa se astearna seara.

La ora 16:00 vizibilitatea naturala si senzatia era aceea de la ora 21:30.Ceea ce a frapat in special a fost viteza cu care s-a deplasat acest val de nori,totul intamplandu-se foarte rapid si subit,incat oamenii care se aflau la acea ora in locuinte au fost luati prin surprindere de "inserarea" in mijlocul zilei.Un alt lucru ce a dat emotii simplilor cetateni,au fost culorile acestor nori,care,cum spuneam mai sus,au fost extrem de inchisi la culoare.La un moment dat,se puteau distinge nuante de un gri-verzui ceea ce i-a facut pe unii oameni sa creada ca grindina de joia trecuta va fi o joaca de copii pe langa ce-ar fi putut sa aduca norii astia.

In oras,din cauza panicii provocate de perspectiva caderii unei noi ploi cu grindina de marimi mari,in trafic s-au creat ambuteiaje.Sub podul de la Narcisa,ca si zilele trecute,s-au adapostit zeci de masini,in timp ce oamenii aflati in centrul orasului s-au adapostit pe treptele hotelurilor s-au in interiorul diferitelor terase.

Din fericire,valul de nori a trecut peste Bacau fara sa lase in urma decat o ploaie zdravana,insa in alte localitati din judet a facut prapad.Cateva zeci de localitati au ramas in cateva minute fara curent electric iar alte gospodarii au fost inundate,asa cum a anuntat cei de la http://www.realitateabacau.ro/ in stirea urmatoare=>http://www.realitateabacau.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3630:FURTUN.

De asemenea,si http://www.adevarul.ro/ ,editie de Bacau,a scris despre acest lucru,titrand,fara sa exagereze prea mult,ca:

Bacău: S-a făcut noapte în plină zi

În doar trei minute orasul a fost acoperit de nori negri iar trecătorii au luat-o la fugă de frică să nu fie loviti de vijelie.

La ora 16.00 o ploaie torentială s-a abătut asupra orasului Bacău. Soferii si-au acoperit masinile cu pături, de frică să nu fie lovite de gheată, iar trecătorii s-au adăpostit sub scările blocurilor.

Clopotele Catedralei Ortodoxe din centrul orasului au fost trase încontinuu pentru a împrăstia norii. ”Am mai văzut nori asa de negri o singură dată în viata mea când am fost într-o excursie în Serbia. La noi în oras e prima dată când văd asa ceva. E ora 16.00, e vară, si deja zici că e noapte afară”, ne-a spus speriat Ioan Sâmbure, un băcăuan care s-a adăpostit pe scările hotelului Moldova.

Un comentariu:

R.Dobroi spunea...

Interesant .. ce negru e ceru :| si cum se vede ... parca e noapte :D exact cum tziam zis si eu :-" :D