10.02.2009

Romanii il plang in continuare pe Marian Cozma...Trupul neinsufletit al acestuia a ajuns in Romania

Marian Cozma,handbalistul omorat duminica dimineata in Ungaria cu 3 lovituri de cutit in inima,a ajuns acasa,in Romania.Pe drumul dintre Ungaria si Romania cortegiul funerar a facut opriri in mai multe orase pentru ca lumea sa isi poata lua ramas bun de la el.Ajuns la Bucuresti,sicriul cu trupul lui Marian Cozma va face o oprire si la stadionul DINAMO,club unde a evoluat in perioada 2002-2006,iar cei din Capitala care vor dori sa ii aprinda o lumanare la capataiul acestuia o pot face la stadionul DINAMO incepand cu orele 19:00.Clubul DINAMO dovedeste inca o data ca stie sa isi onoreze oamenii de valoare care au trecut la acest clubul si va inchina in viitor o serie de evenimente ce vor purta numele lui Marian Cozma,acum aflat in nefiinta.Cele mai importante stiri ale zilei,cu privire la acest eveniment trist,va sunt oferite datorita http://www.dinamomania.net/ si http://www.prosport.ro/:

Ultimul drum acasă

Petre Cozma îşi aduce azi copilul acasă! Trupul pivotului ce urma să se transfere la Barcelona va fi purtat spre ţară de o maşină trimisă special de preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

Cei 2,11 metri ai celui mai înalt handbalist ce a evoluat la Mondialul din Croaţia i-a pus în încurcătură pe maghiari, care nu au găsit un sicriu pe măsura lui Marian Cozma. Coşciugul a fost adus din România, de maşina trimisă să repatrieze corpul neînsufleţit. Cortegiul se va pune în mişcare la ora 11:00, suporterii din oraşul Veszprem putându-şi lua adio de la uriaşul pivot în urma unei ceremonii programate în faţa clubului. De acolo, maşina va mai face un popas la Szeged, unde fanii echipei locale – mari rivali ai Veszpremului în campionat, dar solidari în faţa acestei cumplite tragedii – au cerut să-l omagieze pe român.

Intrarea în ţară se va face pe la Nădlac, iar de acolo traseul va depinde de ora la care se va ajunge în oraşele importante. Tatăl jucătorului, Petre Cozma, doreşte să-şi ducă băiatul cât mai repede acasă, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti.

"Pasarila" se intoarce acasa

Trupul neinsufletit al handbalistului Marian Cozma va fi depus in sala de consiliu a Cubului Sportiv DINAMO. Vicepresedintele clubului Dinamo, Eugen Colita a declarat astazi agentiei Mediafax: “Familia şi-a exprimat acordul ca trupul lui Marian Cozma să fie depus la sala de trofee a clubului nostru, unde suporterii să aibă posibilitatea să-şi ia rămas bun. Acum rămâne de stabilit cu tatăl său dacă acest lucru se va întâmpla în această noapte, când va ajunge cortegiul la Bucureşti, sau mâine. Familia doreşte, din câte am înţeles, ca trupul lui Marian să fie ţinut o noapte acasă", a spus Coliţă.

Marian Cozma va fi înmormântat, vineri, la cimitirul Pipera din Capitală, ora de începere a ceremoniei urmând să fie stabilită de către familie.

Pelerinaj la Stadionul Dinamo in memoria lui "Pasarila"

Suporterii dinamovisti vor incepe din aceasta seara, de la ora 18:00, sa aduca un ultim omagiu memoriei fostului handbalist Marian Cozma.

Concret, incepind de astazi, toti cei care regreta disparitia prematura a lui "Pasarila", vor putea sa aduca un ultim omagiu, sa depuna o floare, sau chiar o luminare, intr-un loc special amenajat, situat in fata stadionului Dinamo. Initiativa se doreste a fi o continuare a gesturilor similare facute in ultimele zile de catre locuitorii orasului maghiar Veszprem, locul unde a fost asasinat fostul dinamovist, dar si de catre fanii echipei "U" Cluj.
Marian Cozma a fost asasinat sambata trecuta, de catre un grup de maghiari de etnie rroma, in urma unei altercatii petrecute intr-un local din oraselul Veszprem, din tara vecina, Ungaria.

Fanii aprind luminari la stadionul Dinamo

“E un singur om pe lumea asta care ma poate intelege, care stie prin ce trec, si acela e tatal lui Catalin Hîldan” spunea Petre Cozma, tatal lui Marian!

Gresesti nea Petre, pentru ca si noi stim prin ce treci, si stim ca nimic nu iti va putea alina durerea ce o vei purta in suflet pentru totdeauna. Noi il vom purta mereu in gandurile noastre, pentru ca viata ne-a incercat din greu.

Au trecut 8 ani de la moartea lui Catalin, iar cand credeam ca durerea nu mai e asa acuta, Dumnezeu ne mai ia pe unul dintre noi. Descoperim ca era iubit de toata lumea, pentru firea joviala si pentru caracterul sau extraordinar. Din pacate, a plecat in Ceruri, si va fi un inger pazitor pentru familie, prieteni… Iar noi, dinamovistii, vom fi protejati de Sus de doi ingeri: Catalin si Marian! Dumnezeu sa va odihneasca!

Am vazut azi la Dinamo, copii si batrani, care nu stiu sa il fi cunoscut pe Marian Cozma, dar au venit cu o floare si o lumanare ce au aprins-o in fata clubului, in locul special amenajat. De dimineata dinamovistii din PCH au facut un “altar” pentru romanul nostru, omorat de tiganii unguri la Veszprem sambata noaptea. Au venit baieti din galerie sau doar suporteri, dar si portarul Stelei de la handbal Fane Laufceag. In aceasta seara sunt asteptati sa vina sa aprinda lumanari cei mai multi dintre suporterii dinamovisti.

Sa luminam ultimul drum si sa ne luam ramas bun de la Marian Cozma!

Marian Cozma va avea bust in Stefan cel Mare

Presedintele Clubului Sportiv Dinamo a declarat astazi agentiei Mediafax: '"Am luat în calcul ca numele noii săli de sport din cadrul complexului sportiv Dinamo să poarte numele lui, dar, din păcate, aveam în proiect un nume şi ne e greu să mai dăm înapoi. E vorba de cel care a influenţat handbalul românesc poate în modul cel mai decisiv. Este vorba de Oprea Vlase, care a câştigat patru campionate mondiale cu România ca antrenor. Dar în faţa sălii respective, Marian Cozma va avea un bust, aşa cum are în faţa stadionului Cătălin Hîldan. La toamnă, când sala va fi gata, probabil că va fi dezvelit şi bustul. De asemenea, vom organiza o competiţie anuală pentru juniori, dotată cu un trofeu care îi va purta numele, «Cupa Marian Cozma». Va fi un turneu internaţional şi în mod cert prima invitată va fi echipa clubului MKB Vesprem, unde el a evoluat. Şi în sala trofeelor din sediul CS Dinamo, Marian Cozma va avea un loc care să ne aducă aminte de el".

Si Clujul in doliu pentru Marian!

Fanii Universitatii Cluj au afisat astazi un imens banner la intrarea in oras cu mesajul, "Odihneste-te in pace, Marian!". Fanii clujeni au aprins lumanari pentru fostul handbalist al lui Dinamo.

Ultrasii Univ. Cluj impresioneaza inca odata, dupa ce au fost alaturi de cei dinamovisti la Branesti pentru comemorarea Unicului Capitan, Catalin Hildan.

La ora 19.00, vino să aprinzi o lumânare pentru Marian Cozma!

Veniţi începând cu ora 19.00 să aprindeţi o lumânare pentru Marian Cozma, la stadionul Dinamo.ProSport a amenajat un colţ care să ne amintească de "Păsărilă", cu portretul acestuia şi cu ultimul tricou de joc.

Cortegiul funerar care îl aduce pe Marian Cozma a intrat în România în această după amiază, urmând să facă mai multe opriri pe traseul spre Bucureşti.

Niciun comentariu: