14.02.2009

Marian Cozma a plecat definitiv dintre noi...Sa-i fie tarana usoara!...

"Pasarila" a fost condus ieri pe ultimul drum de o mare de oameni indurerati,care au ramas marcati de sfarsitul atat de prematur si de tragic al handbalistului.Urmariti imagini si firul evenimentelor desfasurate ieri,oferite de http://www.libertatea.ro/ :

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un restaurant din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa. Coechipierii săi au fost transportaţi la spital, cu răni serioase, tot prin înjunghiere. Marian Cozma, care a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din Croaţia, a debutat în reprezentativă în 2002, într-un meci împotriva Belarus. Înainte de transferul la Veszprem din 2006, Marian Cozma a evoluat la Dinamo Bucureşti.
La sediul clubului Dinamo sunt prezenţi şi suporteri ai echipei Veszprem.

Sicriul a fost purtat de handbalişti de la Dinamo, îmbrăcaţi în tricouri albe imprimate cu poza lui Cozma şi mesajul "Nihil Sine Deo" (Nimic fără Dumnezeu).

Ora 10:30 Sicriul cu trupul neînsufleţit al handbalistului Marian Cozma a fost depus în sala de trofee a clubului sportiv Dinamo şi a fost întâmpinat de aproximativ 2000 de suporteri.

Tatăl fostului sportiv, Petre Cozma, a fost îmbărbătat de susţinătorii prezenţi pentru a-şi lua rămas bun de la fiul său. În momentul plecării, suporterii i-au scandat numele handbalistului dinamovist şi au strigat: "Te vom iubi mereu!" şi "Eşti câine şi după moarte".

Ora 12:15 Cortegiul funerar a plecat de la Complexul Sportiv Dinamo şi se îndreaptă spre Biserica Ghica Tei.

Ora 12:20 Pe întreg drumul dintre clubul Dinamo şi biserică, Marian a fost aplaudat de trecători, i s-a scandat numele iar maşinile au claxonat.

Ora 12:25 Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma a ajuns la Biserica Ghica Tei, acolo unde se ţine o slujbă religioasă.

Ora 12:40 Slujba de înmormântare va dura 30 de minute, ulterior, cortegiul funerar urmând să se îndrepte spre Cimitirul Pipera din Capitală.Preoţii vor citi cele trei rugăciuni de iertare.

Ora 13:05 Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Costin Spiridon, consilier patriarhal, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Ora 13:45 Tatăl lui Marian, Petre Cozma, este primul care părăseşte Biserica Ghica Tei şi este aplaudat de mulţimea venită pe ultimul drum, alături de fiul său.

Ora 14:00 Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma a fost scos din biserică şi întregul cortegiu funerar pleacă spre Cimitirul Pipera, în aplauzele câtorva sute de oameni prezente în curtea bisericii.

Ora 14:30 Părinţi, rude, cunoştinţe, prieteni şi oameni simpli au ajuns la Cimitirul Pipera pentru a-l conduce pe Marian Cozma pe ultimul drum. Cozma va fi înhumat lângă bunicii săi.

Ora 15:20 Marian Cozma a fost ingropat in Cimitirul Pipera, alături de bunicii săi şi a lăsat in urmă o mulţime de oameni îndureraţi.

ADIO,MARIAN COZMA !!!

Niciun comentariu: