09.02.2009

O familie,un sport,un club,o tara,o lume...toate indurerate de disparitia tragica a lui Marian Cozma...

Ziua de ieri parea sa fie ca orice zi de duminica...Linistita,calma,o zi de odihna si relaxare...Vestea ca Marian Cozma,handbalist roman care evolua la Veszprem,in Ungaria (dupa ce a evoluat si la DINAMO BUCURESTI) si jucator de baza a nationalei masculine de handbal a fost omorat intr-un mod atat de brutal si barbar,fiind injunghiat cu cutitul in inima a bulversat o Romanie intreaga si nu numai.

Site-urile sportive au scris despre intamplare articole atat de multe,vaste si cuprinzatoare incat n-ar avea nici un rost sa detaliez asupra acestei oribile si cumplite drame.Pe scurt,Marian Cozma a fost injunghiat mortal intr-o discoteca din Ungaria,in noaptea de sambata spre duminica,de 3 indivizi unguri de etnie tuciurie (dintre care,la ora scrierii acestui articol se pare ca 2 (foto) au fost deja retinuti de politie) in urma unei altercatii.Alaturi de el,alti 2 coechipieri de la Veszprem,de nationalitate sarba,au suferit injunghieri si sunt inca internati la terapie intensiva.

"Pasarila",asa cum era supranumit Marian Cozma pentru inaltimea sa impresionanta de 2,11 m a parasit tragic aceasta lume la exact 26 de ani si 5 luni de zile!De ce sa nu o recunoastem cu totii,celor mai multi dintre noi nu ne spunea nimic acest nume,Marian Cozma,pana ieri,pentru ca nu foarte multi dintre noi suntem pasionati de handbal.E nevoie insa de o asemenea nenorocire ca sa invatam nume si sa aflam despre valori ale sportului,sa auzim despre oameni atat de buni dar carora destinul le-a fost aspru.

Alte cuvinte sunt de prisos.In urma lui raman indoliati familia,prietenii,fanii cluburilor unde a evoluat si o lume mai saraca.Inca un inger s-a ridicat prematur la cer...

Carte de vizită:Marian Cozma

Născut la 08.09.1982 (Bucureşti)
Înălţime: 211 cm;
Greutate: 113 kg
Postul pe care a evoluat: pivot
Echipele la care a evoluat: Dinamo Baumit (2002-2006), Vezprem (2006-2009).
Performanţe:

- a câştigat titlul cu Dinamo (2005)
- a câştigat titlul cu Veszprem (2007, 2008)
- a câştigat Cupa Cupelor cu Veszprem (2008)
- a înscris 75 de goluri în Liga Campionilor
- a jucat 60 de meciuri pentru prima reprezentativă, pentru care a înscris 115 goluri.
Ca de obicei,fanii dinamovisti nu s-au dezmintit si au ales sa isi exprime intr-un mod inedit ultimul omagiu fata de cel care a fost Marian Cozma.Articol preluat de pe http://www.fcdinamo.ro/:Suporterii dinamovisti s-au adunat aseara la stadion si au aprins lumanari in memoria lui Marian Cozma. Un baner urias, pe care sta scris mesajul "Pasarila, saluta-l pe Catalin! Caini pana la moarte si dincolo de ea", a fost postat la intrarea in stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Marian Cozma a intrat in galeria ingerilor dinamovisti si va ramane pentru totdeauna in memoria fanilor alaturi de Unicul Capitan, Catalin Hildan.

P.S.:Cine doreste sa transmita un mesaj familiei greu incercate in aceste momente,o poate face pe hi5-ul handbalistului,unde deja,de aproape 2 zile sute de mesaje de condoleante curg neincetat.Intrati pe acest link=>http://hi5.com/friend/p102402761--cozma_marian--html .

Dumnezeu sa te odihneasca!...

Niciun comentariu: