21.05.2009

Inceputurile hip-hop-ului in Romania

Unii dintre noi,fani ai acestui gen,din vremuri mai indelungate sau ceva mai recente,le ascultam muzica,citim tot ce apare despre ei pe site-uri sau in reviste,dar putini stiu sau isi mai amintesc de cum erau trupele de hip-hop in primii ani dupa Revolutie.

Cei care nu au inca nici 20 de ani vor putea sa afle,din filmuletele de pe Youtube de mai jos,lucruri foarte interesante,cum ar fi ca,prin anii 1993-1994,existau trupe de hip-hop ca "Renegatii","Asasinii noii ere" sau "K.G.B".

De asemenea,vor putea vedea imagini inedite cu cei de la "Parazitii",pe vremea cand in locul lui Freakadadisk era DJ IES,Cheloo (care avea numele de scena "Tenny-e") nu era...chel,iar Ombladon (care avea numele de scena "B.I.P.") avea par lung.Fanii trupei B.U.G. Mafia care nu stiu prea multe despre istoria baietilor din Pantelimon,vor avea ocazia sa descopere ca,la inceput trupa se numea "Black Underground Mafia" si ii avea in componenta pe Tataee si Caddy (cu alte pseudonime) dar si pe...Marijuana.

In filmuletele de mai jos mai apar secvente cu M&G dar si cu Morometzii.Cei care se declara fani hip-hop autohton vor putea auzi stilul total diferit al melodiilor care se cantau atunci,fata de prezent,poate doar Parazitii pastrandu-si,intr-o oarecare masura,stilul pe care l-au adoptat inca de la inceput.

Priviti imagini rare,sunt convins ca nu multi stiau de existenta acestor filmulete pe Youtube.Ele reprezinta primii ani de viata ai fenomenului hip-hop de pe la noi.Veti fi surprinsi de cate diferente exista si cate s-au schimbat de atunci si pana in prezent!

Niciun comentariu: