01.05.2009

Cutremurul de saptamana trecuta si bloggerii pulii!

Stiu ca tot am tendinta sa ma repet in unele privinte (recunosc,ca am acest prost obicei) dar nu pot sa nu-mi exprim scarba ce ma incearca atunci cand vad cat de imbecili sunt unii.Zau,prostia unora nu inceteaza niciodata sa ma uimeasca.Da,admit ca nu sunt nici pe departe vreun inteligent,dar cand ma uit in jur,ma mai linistesc si ma declar multumit cu cat gandesc si cu cata minte m-a inzestrat Al de Sus,asa,dupa posibilitati.

Deci,sa trecem la subiectul principal,da?Care e treaba cu articolul asta?E simplu:stiti ca un blog,prin definitie,ar trebui sa fie:
  1. un jurnal virtual al cuiva;
  2. o sursa de informare credibila si utila;
  3. ambele de mai sus.

Ei bine,ceea ce nu stiti voi,cei ce nu aveti bloguri,ci pur si simplu cititori de asa ceva,va spun eu cam care e marele fas cu blogosfera din Romania.E un fel de mare OTV online!Pe bune,adica daca e un cacat cu miros de OTV la TV sau in presa,se gasesc destui sa scrie despre acel cacat si pe net!

Ori,blogosfera ar trebui sa fie diferita de mass-media televizata si scrisa.Normal si ideal ar fi ca un blog sa reprezinte o alternativa superioara calitativ a ceea ce i se serveste omului la TV si in ziare,dar,din pacate nu e mare diferenta,si asta pentru ca unii inteleg acest fenomen total gresit.

Hai sa ma concentrez pe altceva ca sa va dati seama (sper) ce vreau sa spun si cat de neprofesionisti sunt unii.Sambata seara a fost un mic seism,da?Ne aducem aminte cu totii.La doar cateva minute,o gramada de bloggeri au inceput cu disperare sa scrie despre acest lucru,sa dea copy/paste de pe alte site-uri de parca ar fi avut loc cine stie ce cutremur devastator sau s-ar fi anuntat sfarsitul lumii.

Ce concluzii putem trage in urma rapiditatii de care au dat dovada unii "bloggeri"?:

  1. ca unii sunt atat de patetici si neinspirati incat acest cutremur a fost un dar ceresc pentru ei,deoarece,pentru 1-2 zile au avut si ei nou despre ce scrie;
  2. ca unii sunt asa de disperati sa scrie despre astfel de subiecte "senzationale" incat le pare rau ca nu au avut loc si replici ale cutremurului (astia toti sunt un fel de Dan Diaconescu in devenire);
  3. ca unii,chiar si bloggerii aia de se dau mari si tari,prin faptul ca au scris asa de repede despre treaba asta nu au demonstrat decat ca sunt niste schizofrenici,lipiti de tastatura,disperati din aia care stau in fata calculatorului 24/7 ca sa nu le scape nimic si care probabil au si multe cosuri;
  4. pana si bloggerii astia care se lauda ca au o viata sociala complexa au demonstrat ca o seara de sambata ii poate prinde acasa,la bloc,altfel nu se explica cum au bagat pe bloguri asa rapid stirea ca a fost cutremur (te pomenesti ca erau toti in oras si unii dintre ei mai aveau si conexiune wireless ca nu o mai cred pe asta).

Nu inteleg de unde e moda asta ca dupa fiecare partz mai anemic al pamantului,lumea sa iasa ingrozita din blocuri ca gandacii de sub mobila cand faci dezinsectie.Dobitocilor,nu v-ati dat seama ca daca e sa mori,oricum mori,nu poti fenta moartea ca esti tu nu stiu cine.Traiesti doar cat iti este scris.Sunt unii care chiar nu au dormit in noaptea aceea de sambata spre duminica,preferand o barfa cu babele si mosnegii din bloc.Eh,macar la evenimente din astea mai socializeaza unii ca in rest...

Mai e un aspect pe care nu l-am inteles niciodata.Mereu,dupa cate un astfel de cutremur,toata lumea e curioasa sa afle ce a facut toata lumea in timpul seismului.Unii,asa cum se poate vedea in captura "printscreen" de mai sus,merg pana intr-acolo incat sunt scarbos de sinceri.Daca e vorba sa spun si eu unde,ce,cum de cutremur,aflati,desi nu intereseaza pe nimeni,ca ma aflam in spatele blocului cand s-a intamplat sa se miste pamantul,auzind un sunet sinistru,ca si cum o bomba ar fi explodat in departare.

O.K.,m-am dus in casa la vreo 2 minute,am vazut ca lustra se misca si cam atat.Aaa,si recunosc ca am dat pe OTV sa vad daca intr-adevar a fost cutremur.La chestii din astea recunosc ca OTV-ul e cel mai eficient mijloc de informare.Aia sunt asa de rapizi si de ahtiati de audienta incat sunt in stare sa scrie pe ecran ca e cutremur chiar in timpul seismului propriu-zis!:))

Cred ca nu mai e necesar sa adaug ca in urmatoarele 4-5 zile numai despre asta s-a vorbit la TV.Iar OTV-ul...asa cum m-a obisnuit,a continuat campania de inspaimantare a romanului cretinoid anuntand in fiecare seara ca vine cutremurul,vine cutremurul.

Ba,taranilor,a fost si in Italia nu mai departe de o luna in urma un cutremur mai mare,iar acolo au si murit vreo 300 de oameni si tot nu cred ca s-a facut atata tam-tam pe tema asta.Si sunt convins ca acolonu au existat,ca la noi,bloggeri opariti care sa anunte in disperare stirea asta de parca ar fi fost vestea secolului.Dar asa e la noi,se exagereaza orice si cu cat e mai penibil,cu atat e mai gustat de catre cei din jur.E bine insa,datorita intamplarii,ca am avut ocazia sa vad cine e lipit de calculator,cine da dovada ca e papagal si abia asteapta sa scrie despre asta ca sa il mai citeasca lumea si pe el.

Daca eram si eu ca ei,fara subiecte,fara inspiratie,mai ziceam.Eu insa nu de lipsa de subiecte ma plang,ci de faptul ca nu prea am timp si,uneori,nici chef pentru a scrie pe blog.

P.S.:Sa mictionez in gura tuturor celor care au trimis mass-uri spre link-urile blogurilor unde s-a scris despre cutremur.Bai,principialilor si corectilor,cate mass-uri ati primit de la mine cu link-ul blogului in ultimul an de cand am acest blog si unde,uneori chiar s-au scris subiecte de interes general (nu o spun eu,au spus-o altii)?Cumva 0 (zero)?Uite de ce voi miza mereu pe etica decat pe un trafic mincinos bazat pe mass-uri si spam-uri!Cititorii vostri sunt la fel de virgini ca si voi,amatorilor!!!

Niciun comentariu: