08.04.2009

Moldoveni...ACUM ORI NICIODATA!

Iata ca vecinii nostri de peste Prut au inceput sa faca ceea ce noi am facut in urma cu 2 decenii.Moldovenii,mai intai timid,apoi din ce in ce mai raspicat,incep sa strige:"JOS COMUNISMUL!JOS CENZURA!LIBERTATE!ROMANIA!".

Era si timpul...Pe bune-acum,daca noi,romanii,suntem confundati cu bulgarii de catre straini,care cred ca a noastra capitala e Budapesta si nu Bucuresti,despre moldoveni ce mai putem spune?Cred ca,in afara de noi,romanii,ca doar suntem vecinii lor,si cativa ucraineni (ceilalti vecini ai lor),nu prea mai stie nimeni unde e Republica Moldova pe harta Europei.Chiar asa...Basarabia a ajuns un teritoriu atat de greu incercat si macinat de obscuritate,scaldat in anonimat si aflat sub imperiul dictaturii...

In urma cu 3 zile au avut loc alegeri prezidentiale in Moldova,unde s-au semnalat grave fraude electorale.Desi populatia tanara a votat cu schimbarea,la putere a fost ales tot partidul comunist,care de 8 ani de zile a tinut Republica Moldova in loc,si care,prin presedintele acestui partid,care este totodata si presedintele Moldovei,Vladimir Voronin,a instaurat o politica de rusificare si de propaganda comunista in mentalul simplilor oameni.

Imi este mila de moldoveni...Nu am fost niciodata peste Prut,dar imi imaginez simplitatea in care traiesc ei.Poate isi permit sa isi cumpere mancare cata vor ei si sa-si plateasca datoriile la intretinere,eu ma refer insa la faptul ca sunt privati,in mod deliberat,de libertatea de expresie,de informare...Li se servesc aceleasi cacaturi care ni se serveau si noua inainte de 1989...

De ieri insa,moldovenii au pornit pe un drum de unde nu se mai pot intoarce.Tinerii moldoveni au realizat ca a venit momentul in care au puterea sa schimbe ceva!Inca 4-5 ani de comunism nu se mai pot accepta!Suntem in 2009 si,in timp ce mai toata Europa progreseaza,are acces la informatii si la tot ce inseamna democratia,Moldova nu mai reprezinta nimic pentru nimeni.

Moldoveni,e randul vostru!ACUM ORI NICIODATA trebuie sa dovediti ca v-ati saturat sa traiti sub frica,teroare,propaganda comunista!E nevoie de mult curaj si sacrificiu,dar nu mai puteti da inapoi!...

Mai bine de 30.000 de oameni au luat ieri cu asalt cladirea Parlamentului din Chisinau,devastand-o si incendind-o!S-au semnalat inclestari brutale cu fortele de ordine,in urma carora s-au semnalat moartea a 3 persoane.

Moldovenii nu mai pot da inapoi,pentru ca nu ar face decat sa se afunde si ma tarein mediocritatea in care s-au scufundat din clipa in care comunismul s-a reintors la putere,in urma cu aproape un deceniu.Avem acelasi steag,aceeasi limba,suntem frati!Nu se poate sa traim si sa fim atat de diferiti unii de altii!Nu stiu daca vom reusi sa ne mai unim in viitorul apropiat,dar e dreptul vostru sa aveti si sa vreti o viata mai buna,mai decenta,mai normala,in interiorul granitelor ce definesc teritoriul vostru!Si daca numai prin forta si lupta va puteti cere si obtine dreptul la o viata civilizata,atunci asa sa fie!

Noi,romanii,suntem cu voi,si va cerem sa nu renuntati sub nici o forma la ceea ce ati inceput!Ar fi pacat sa acceptati inca o data sa vi se puna pumnul in gura!

Astazi se asteapta noi manifestari si proteste impotriva regimului de la putere.E esential ca,in ciuda populatiei reduse,cat mai multi moldoveni,nu numai din capitala,ci de pretutindeni,sa iasa in strada si sa spuna raspicat ca s-a saturat comunism odata pentru totdeauna!

MOLDOVENI,ACUM ORI NICIODATA AVETI SANSA DE A VA DEZROBI PE VOI INSIVA DE SUB JUGUL COMUNIST!NUMAI RAMANAND UNITI,IMPOTRIVA REPRESIUNII,PUTETI IZBANDI IN CEEA CE V-ATI PROPUS:ELIBERAREA MOLDOVEI SI INSTAURAREA LIBERTATII SI DEMOCRATIEI CA STARE DE ORDINE!ROMANIA E CU VOI SI VA VREA INVINGATORI!E DREPTUL VOSTRU!SPUNETI "NU" COMUNISMULUI!

Niciun comentariu: