31.03.2009

AJUTATI-L PE STEFANUT!

Inca un apel catre toti cei care l-ar putea ajuta pe Stefanut,oricat de putin ar fi acel ajutor,intotdeauna gestul conteaza!Poze si text,preluate de pe http://www.cristianstefan.ro/:

In anul 2006 am reusit dupa multe cautari si formalitati sa luam in plasament de urgenta in vederea adoptiei, o minune de baietel de doar trei saptamani abandonat la nastere. Nimeni n-ar putea sa descrie in cuvinte fericirea pe care a adus-o acest pui de om in casa si familia noastra.

Un an de zile a durat procedura de adoptie, un an de zile de alergat prin tribunale, un an de emotii , un an de trait cu teama in suflet ca poate nu va fi al nostru. Dar dragostea noastra pentru Stefanut si credinta in Dumnezeu ne-au ajutat, si pe 30 ianuarie 2007 am primit vestea cea mare: I se eliberase certificatul de nastere micutului, iar ca parinti figuram noi. Era visul devenit realitate,era o bucurie si o satisfactie enorma.

Visul nu a tinut decat 8 luni de zile. In luna septembrie 2007 la recomandarea medicului pediatru am facut la Institutul National de Hematologie Transfuzionala niste analize amanuntite. Ingerasul nostru a fost diagnosticat : beta Talasemie majora (Anemia Cooley). Am incremenit. A “cazut” Cerul pe noi in acel moment si nu reuseam sa ne oprim din plans.

NU DORIM NIMANUI SA STIE CAT DE GREA E SUFERINTA CAND NE ASTEPTAM LA ALTCEVA, CAND ERAM SIGURI DE FERICIRE!

Asa au inceput intrebarile si cautarile pe internet si ne-am ingrozit. Din tot ce am studiat reiesea un singur lucru: copiii care sufera de această boala nu ajung la maturitate.

Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina. Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) să distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces. Daca transfuziile de sange se incep de la varste mici si se continua pe tot parcursul vietii, se considera ca prelungesc durata de viata. Decesul survine in urma afectarii organelor precum inima sau ficatul. Lipsa incarcarii cu oxigen si supraincarcarea cu fier a sangelui transfuzionat duce la afectarea organelor.

Refuzam sa credem ca diagnosticul este corect, speram din tot sufletul ca medicii sa se fi inselat, nu credeam ca soarta putea fi asa de cruda cu Stefanut. Am repetat analizele la mai multe centre medicale dar diagnosticul a fost acelasi. Din septembrie 2007 si pana in prezent Stefanut merge lunar la analize la “Institutul Fundeni” pentru a urmarii evolutia bolii. In decembrie 2008, medicul lui curant ne-a informat despre evoluţia negativă a bolii si ne-a dat ca singura alternativa viabila transplantul de celule stem hematopoietice (transplant de maduva osoasa).

In cazul lui Stefanut costul interventiilor se ridica, din pacate, la suma de 171000 EUR din cauza faptului ca nu se cunoaste mama naturala. Surplusul de bani reprezinta costurile cautarii unui donator in Registrul International al Donatorilor.

VA RUGAM, VA IMPLORAM SA-L AJUTAM PE STEFANUT SA FIE SANATOS SI SA SE FACA MARE !ATENTIE!TOTI CEI CARE VOR SI POT SA-L AJUTE PE STEFANUT,O POT FACE IN URMATOARELE CONTURI:

BRD sucursala Academiei:

RON :RO64BRDE410SV25155484100
EUR :RO86BRDE410SV25156014100
USD :RO24BRDE410SV25156284100.

Titular de conturi: FLORESCU NICOLAE - tatal lui Stefanut.

SAU

Numere TELEDON in reteaua Romtelecom pentru donatii in euro:

0900 900 330 - 10 euro/apel
0900 900 335 - 5 euro/apel
0900 900 332 - 2 euro/apel

Date de contact:

Tel: 0723502210 - Florescu Nicolae
Tel: 0766404521 - Florescu Mihaela

\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
"Sunt mic,dar pot sa strig si eu:
HAI ROMANIA!AJUTATI-MA!"
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Earth Hour 2009 (si despre taranii,pardon,bloggerii de top,care si-au facut un obicei din a fi mereu contra orice fac altii)

Probabil ati tot auzit in ultimele zile despre "Earth Hour" (Ora Pamantului).Unii dintre voi poate chiar ati si inteles ce inseamna si presupune aceasta Ora a Pamantului si,de-acolo mai departe,poate chiar ati pus-o in aplicare.

Earth Hour,editia 2009 a avut loc la nivel global sambata seara,intre 20:30-21:30,la ora locala a fiecarei tari.A trecut si fiecare a fost liber sa isi inchida becurile,luminile,neoanele,aparatele electrocasnice sau nu.

A doua zi,pe bloguri disputa mare.Fiecare discuta ce a facut cu o seara in urma,si daca a fost pro sau contra Earth Hour.Bineinteles ca toti penibilii aia care se dau bloggerii pulii mele,vrand ei sa fie tatucii tuturor,au inceput sa filosofeze ca ei nu s-au solidarizat acestei campanii (pentru ca asta a si fost,o campanie voluntara de a trage un semnal de alarma,nu a fost nimeni obligat sa se supuna acestei initiative) pentru ca ar fi fost ceva tardiv,fals si pueril,in concluzie,o picatura intr-un ocean.

Ce penibili sinistri!Da,toti aia de la A(rhi) la Z(oso),pe care i-am citit in ultima vreme si asupra carora m-am concentrat pentru a-mi da seama in ce fel se considera ei zeii blogosferei din Romania,aceste genii neintelese,dar cu multi adepti (ca deh,e la moda sa fii limbistul oricarui blogger care are ceva trafic,nu intelegi ce spune,dar il asculti orbeste si ii dai commentarii pline de seriozitate,continut si sublim,iar apoi finalizezi acele comentarii cu semne precum :))=)).

Cred ca suntem singura tara din lume (cu siguranta din Europa) unde,daca vrei sa faci ceva (indiferent despre ce e vorba) trebuie sa te gandesti inainte ce va zice X sau Y,daca te va considera cocalar,ipocrit,dobitoc,snob ce vrea sa fie trendy,cool,la moda.

Cred ca asta e una din marile probleme ale romanilor:ne gandim prea mult,inainte sa actionam in privinta vreunei situatii,la ceea ce vor zice cei pe care ii stim,indiferent daca ulterior se dovedeste ca e vorba de persoane pe care le simpatizam sau nu.La noi,totul se rezuma la imagine,dar e un sindrom fals,acesta al vedetismului,care in timp se va dovedi (pentru 99,99% din cei care isi dau aere de orice fel),ca nu s-au scaldat decat intr-un imens ocean de mediocritate si cretinism.

Earth Hour nu s-a vrut a fi nici pe departe o campanie in care toti sa ne strangem mainile,sa facem o hora la nivel global si sa cantam colinde.Bineinteles ca,chiar daca am fi stins absolut toti de pe lumea asta curentul nu pentru o ora,ci pentru o zi,tot ar fi insemnat zero pentru incalzirea globala,dar s-a vrut a fi un moment simbolic,iar asta nu au inteles toti constipatii din blogosfera si nu numai!

Si daca tot am dat astazi,in mod exceptional (pentru ca stiti ca eu nu fac astfel de favoruri si nici nu intru in polemica,nevrand sa atac pe cineva,pentru a nu se interpreta ulterior) niste nume,mai voalat sau nu,haideti sa va spun despre un articol pe tema asta care intr-adevar mi-a placut,si care merita citit si de altii.Florin (http://florinpuscas.ro/) a inteles perfect esenta si insemnatatea acelei ore,solidarizandu-se cu altii in acest demers de a reduce,fie si pentru o ora,consumul de energie electrica,din pura placere si,eventual,de dragul initiativei.Vedeti cum a vazut el aceasta treaba citindu-i acest articol=>http://florinpuscas.ro/2009/03/29/ce-faci-da-apocalipsa/.

Si acum,cate ceva despre Earth Hour cu ajutorul Wikipediei,pentru a intelege mai multe si pentru ca,pe viitor,sa intelegeti mai bine de ce,in anii urmatori,pentru o ora nu veti muri daca faceti ce fac si alte sute milioane de oameni cu privire la acest lucru:

Earth Hour este un eveniment global,initiat de Fundatia Mondiala pentru Natura (logo dreapta) si are loc,din 2007 incoace,in seara ultimei sambete a lunii martie,intre 20:30-21:30,ora locala a fiecarei tari.Ideea acestui eveniment este ca fiecare sa isi inchida pentru o ora toata energia electrica din casa sau de la locul de munca de care nu are o nevoie primordiala in acele momente si sa isi scoata din priza toate aparatele electrocasnice,pentru a ridica un semnal de alarma in privinta incalzirii globale,intr-un demers ce doreste a uni cat mai multi oameni de pe planeta in aceasta campanie bazata pe spirit civic si solidaritate.

Earth Hour a avut prima data loc in 2007,in Australia,cand Fundatia Mondiala pentru Natura si cotidianul local "Sydney Morning Herald" au venit cu aceasta idee.Atunci,in jur de 2.200.000 au imbratisat initiativa si au pus in aplicare ideea de a-si inchide pentru o ora curentul electric din locuinte si nu numai.

In 2008,Earth Hour a depasit granitele Australiei si s-a extins cu repeziciune la nivel planetar.Au spus "DA" Orei Pamantului 35 de tari si peste 400 de orase de pe toate cele 7 continente,iar aproximativ 35.000.000-40.000.000 de oameni au participat voluntar.

In 2009 au participat 88 de tari,peste 4.000 de orase,si se presupune ca in jur de 1.000.000.000 de persoane au luat parte la eveniment.Inca se mai culeg date din diverse locuri ale Pamantului,pentru a se face o analiza finala cat mai aproape de adevar in privinta a ceea ce a insemnat "Ora Pamantului" in acest an si ce s-a reusit prin participarea masiva a atator oameni.Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul inchinat acestui eveniment:http://www.earthhour.org/home/,iar noua nu ne ramane (cand spun "noua",ma refer la noi,oamenii de buna credinta,nu la bloggerii limitati emotional si plini de frustrari) decat sa asteptam si sa speram ca anul urmator Earth Hour va avea un si mai mare impact si ecou pe plan international ca pana acum!

29.03.2009

Atunci cand 12,5%>87,5%

Mereu am avut o afinitate,admiratie,si am dezvoltat un sentiment adanc de respect fata de poporul sarb!Cine va da un search pe Wikipedia la istoria lor va intelege probabil si de ce...Aceasta natie a fost una dintre cele mai greu incercate de catre istorie,cu toate astea au infruntat orice greutate cu stoicism,ambitie si patriotism,mergand mai departe.

Nu stiu daca noi,romanii,am fi razbit daca am fi trecut prin cate au trecut ei.Sarbii sunt,pentru cine nu cunoaste sau pentru cine nu a dat importanta vreodata,vecinii nostrii cei mai buni.E de la sine inteles acest lucru!Cu ungurii stie oricine cat de mult ne "iubim" reciproc,bulgarii sunt niste antipatici,cu ucrainenii nu ne avem bine,mai ales dupa ultimele evenimente privind delimitarea platoului maritim si litigiul asupra insulei Serpilor, iar cu moldovenii...ma tem ca au fost rusificati prea tare pentru a ne mai uni vreodata cu ei.Si in contextul actual,nici nu stiu daca unirea cu Republica Moldova ar fi cine stie ce beneficiu.Doar asa,de dragul istoriei?Suntem noi si asa destul de amarati,nu cred ca mai avem nevoie de inca vreo 4.500.000 de oameni care sa ne ingreuneze situatia.

Revenind,sarbii au fost intotdeauna ca si fratii nostri,pacat ca noi am fost curve si i-am tradat in 1999,cand le-am permis americanilor (nu inainte de a-i pupa in cur ca de fiecare data) sa bombardeze tara vecina de pe teritoriul nostru,in razboiul din Iugoslavia de acum exact un deceniu.

Sarbii au format un popor maret,dar istoria i-a pedepsit crunt pentru felul lor unic de a-si apara idealurile si conationalii.Marea Iugoslavie a fost,ca intindere,cu putin mai mare decat Romania,si avea o populatie de asemenea,cu putin mai numeroasa ca a noastra.Astazi,a mai ramas din acel stat doar aproximativ o treime,iar populatia s-a injumatatit.E ca si cum Romaniei i s-ar fi luat Muntenia si Transilvania!Oare noi am mai fi supravietuit ca popor?Uite ca ei au reusit!

Nu am fost niciodata in Serbia,desi mi-as dori enorm sa ajung intr-o zi acolo.Sunt convins ca e o tara mult mai civilizata ca a noastra,desi bineinteles ca au si ei lipsuri din toate punctele de vedere.Dar reprezinta o tara mult mai autohtona si mai pura ca a noastra,pentru ca ei nu s-au americanizat cum am facut-o noi.Ei si-au pastrat in mare parte valorile,cultura,traditiile,simbolurile nationale,noi le-am aruncat la gunoi,dupa ce le-am calcat bine in picioare inainte.

Nu mi-e rusine cu Romania,cu locurile si peisajele ei,cu istoria ei,ci mi-e rusine cu majoritatea conationalilor mei,care au facut de ras aceasta tara atat intre granitele proprii cat si in afara lor.

Multa lume nu stie,dar eu sunt o optime sarb.Adica 12,5% din sangele care imi curge prin vene este sarbesc,datorita strabunicului din partea mamei care a fost sarb 100%.Imi place sa cred ca acest lucru,m-a facut inevitabil sa imprumut fie si doar putin din mentalitatea si spiritul sarbilor.

Partida de aseara a culminat cu sentimentul de a tine cu cei mai buni,chiar daca aceia nu am fost noi,romanii!Si asta pentru ca niciodata nu am sa apreciez un fals,un lucru mediocru,in dauna unei alternative mult mai marete,consistente si mai veridice.

Decat sa fiu un simplu si penibil roman,si decat sa incep sa tip in gura mare ca sunt roman,prefer sa fiu orice altceva,dar sa fiu orice altceva din suflet.Nu stiu daca noi,ca popor,ne vom mai face bine vreodata,si nu din cauza ca ar putea fi mai multi care ar putea gandi ca mine.Problema nu e la mine si nu o reprezint eu nici pe departe.Daca vreti sa vedeti punctele nevralgice care au dus tara asta la marginea prapastiei e foarte usor sa va uitati in jurul vostru pe strada,sa dati drumul la televizor,sa cititi un ziar care se vrea a fi "monden" si de "can-can".

Si indiferent ce ar mai putea rezerva istoria si destinul sarbilor,in ciuda oricarei strofocari din partea altor tari,cel putin intr-o singura privinta,lucrurile raman extrem de clare:
Asta ca sa nu avem discutii,da?

Nu sunt ipocrit si/sau anti-roman,dar pur si simplu mi se rupe de nationala Romaniei!

Stiu,devine un cliseu cand spun ca nici aseara nu m-am uitat nici macar un singur minut la partida Romania-Serbia,dar e purul adevar!Pentru mine,nationala Romaniei a devenit un fel de obiect interzis,care nu mai e de mult al meu,al tau,al nostru,al suporterilor selectionatei tricolore.

Insa,aseara,spre deosebire de alte meciuri,cand nu ma interesa rezultatul,pot spune ca mi-am dorit sa castige sarbii,din mai multe motive (si sa nu indrazneasca vreunul sa comenteze nu stiu ce si nu stiu cum,ca nu am chef de papagali moralisti si falsi patrioti care in tot timpul anului striga ca Romania e de cacat,iar in zi de meci se dau cei mai mari romani ai poporului!Cine va comenta aiurea,promit sa il invat cateva injuraturi noi despre ma-sa si neamul lui!;).

In sfarsit,dupa rezultatul de aseara poate scapam finalmente de Piturca,un om care n-a reusit sa treaca niciodata peste orgoliul prostesc,peste relatia lui cu anumiti oameni din fotbal cu interese,peste reputatia lui de vesnic dur,sever si arogant.

Sarbii au castigat pentru ca au fost superiori noua.Clar!Lamentarile cu privire la arbitraj nu-si au rostul!Cat crede cineva ca poate pacali fotbalul atunci cand ai in lot specimene precum Cocis,Codrea,Banel (si exemplele ar putea continua)?

Nu sunt singurul care si-a dorit ca Romania sa piarda.Am urmarit indeaproape comentariile dinamovistilor pe DINAMOMANIA(www.dinamomania.net) si,daca unii ar putea spune ca acestia sunt anti-romani,eu le-as putea spune ca dinamovistii au dat dovada de mentalitate si aseara au refulat toata frustrarea pe care o tineau in ei de atatia ani!Le-a ajuns si lor,ca si mie de altfel,de selectia paguboasa facuta de selectioner,de eterna caterinca de dinainte de meciuri facuta de jucatori,acompaniati de presa,de vesnicul amatorism sportiv si extra-sportiv aratat de tricolorii nostri in viata de zi cu zi.

Nici nu e greu,atat timp cat "joci" mai mult in reviste colorate si apari in paginile presei mondene decat pe foaia de joc inainte de meci,sa iti dai seama cu cine ai de-a face in materie de jucatorii echipei nationale.

Astazi ptr. 90 de minute voi fi sarb!!!Ptr. mine echipa asta nationala nu mai inseamna nimic de cand antrenor e 6-6.E afacerea sa personala.O selectie gandita pe interesele sau dusmaniile sale personale.Asa ca sincer din toata inima,astazi sper sa luam vreo 3 boabe la zero.Sa piarda pe mana unei catastrofe de jucator care a calcat vreodata un gazon de fotbal(Nicolita).Forza Serbia!!!

Dehumanizer (28.03.2009 13:53)

Piei satana ! Capat de drum pt spurcat.

Capirossi (28.03.2009 22:50)

răţoi, Codrea, Cocis, Stoica si ar mai fi cativa dar evit sa le spun numele acum, nu au ce cauta la nationala, iar barbutistu sa-si vada de drum ca nu face nimic

MisterNikki (28.03.2009 22:50)

Ce tupeu jegos pe barbugiu...Arbitrajul bai? Arbitrajul te-a blocat o repriza? Prima repriza nu conteaza mai nou? Hai sa o scoatem de tot daca e in plus. Asa faceam si 2-2 si erai fericit bai trisorule. Greu cand nu intra zarurile, nu faci poarta in casa, nu iese jocul...

Alex_Caine_Rosu (28.03.2009 23:10)

ole ole ole ole...FORZZA SRBIJA...ole ole!!!sper ca v-ati lamurit cu adunatura asta a barbugiului si tactica lui nemaintalnita...pleaca jegule odata ...pana atunci FORRZA AUSTRIA,pardon Los Österreich!!!

tudor_spartanu (28.03.2009 23:16)

MAMAAA incepi cu Cocis si Costea in teren ( doi jucatori care habar nu au de fotbal) . Acu urmeaza magnificul inegalabilul , terifiantul , superjucatorul , terminatul , spurcatul , impotentul , oaia proasta RAAADOI Baiatul asta nu stiu ce dreaq mai cauta la national cum de altfel nu inteleg ce cauta si Piturca asta . Daca am juca cu Moldova am face egal ca na fazele fixe , nu reusim sa marcam. Spurcatul ala terminat il tot incurca pe Tamas . UN meci in care Contra a aratat ce inseamna sa fii magnific, Mutu chiar nu putea mai mult , Marica atat si gata , Marius Niculae trebuia sa joace din primul minut, Tanase a jucat foarte bine mi-a placut, Rat a fost mocirla,LObont asta e se mai intampla sa primesti asemenea goluri

iamneni (28.03.2009 23:22)

Sunt doar comentariile unor suporteri mai romani decat cei care au fost aseara la Constanta,pe stadion,la o samanta.Sunt opiniile unor romani pe care ii doare enorm faptul ca nationala a ajuns doar o marioneta a catorva persoane din fruntea fotbalului romanesc.Sunt parerile unor romani care au coloana vertebrala si nu se imbata cu apa rece,nu pun botul la toate mizeriile servite de catre cei care se dau specialisti pe la televizor,in emisiunile in care se dezbat chestiuni ce tin de echipa nationala.

Sper sa plece Piturca!Ar fi un prim pas spre normalitate.Nu am preferinte in ceea ce priveste un posibil viitor selectioner,dar,oricine ar fi,ideal ar fi sa vina cat mai curand,sa construiasca o noua echipa in vederea Euro 2012 si CM 2014.

Astept generatia viitoare a nationalei...una care sa ma faca mandru ca sunt roman din punct de vedere fotbalistic,pentru ca cea actuala nu mi-a adus decat crunte dezamagiri si deziluzii...

P.S.:Va mai aduceti aminte de articolul asta?(=>http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/02/o-nationala-care-nu-ma-reprezinta.html).Poate se vor mai trezi si altii la realitate,citindu-l!

10 motive pentru care am fost invinsi de sarbi

(Randurile de mai jos nu sunt luate de pe nici un site sau blog,ziar sau revista...Sunt ganduri proprii si las la latitudinea celor ce vor citi aceste randuri sa concluzioneze in ce masura am dreptate in privinta celor ce urmeaza a fi scrise):

Am fost invinsi de sarbi pentru ca...:

  1. am intalnit o echipa de goliati (nici un jucator de-al lor nu avea sub 1.80 m),cu un fizic impresionant si bine stabili psihic (profesionisti in adevaratul sens al cuvantului!);
  2. ei,sarbii,ca popor,inaintea unui meci de fotbal pe care urmeaza sa il joace nationala lor,isi pun sperantele in toata echipa,spre deosebire de noi care toata ziua nu stim decat Mutu in sus,Mutu in jos!;
  3. sarbii,asemeni croatilor (care ne-au invins si ei,ce-i drept intr-un meci amical nu mai departe de luna februarie a acestui an),desi provin dintr-o tara mult mai mica,cu un nivel de trai mai scazut si,teoretic,nu reprezinta mare lucru cam in nici un domeniu,iata ca in ceea ce priveste fotbalul,datorita mentalitatii lor,reusesc sa invinga echipe mult mai bine cotate,netinand cont de statutul de outsider (nu ma refer numai la meciul de aseara,ci in general);
  4. n-am inteles nici pana in ziua de azi (si sunt convins ca multi sunt in asentimentul meu) cine sau ce naiba sunt Cocis si Codrea?!?!?!? (din toata Romania asta,chiar astia doi sunt de neinlocuit la mijlocul terenului? (si din nou,nu ma refer doar la meciul de aseara...Au ajuns astia sa ma reprezinte pe mine cand joaca nationala aici sau peste hotare?);
  5. antrenorul lor,Radomir Antic,spre deosebire de barbugiu,a antrenat vreo 15 ani in Spania (intre 1988 si 2004),trecand chiar si pe la Barcelona sau Real Madrid,chiar daca nu a avut viata lunga acolo,dar experienta acumulata in fotbalul iberic si-a spus cuvantul,pe cand Piturca,in toata cariera lui,la nivel de antrenor de cluburi n-a antrenat decat pe Universitatea Craiova si pe steaua,cea din urma avand performante fooooaaaarte "mari" in cei 4 ani cat a fost antrenata de acesta (amintesc doar un titlu in 4 sezoane si un sezon,2001-2002 in care nu a prins un loc de cupe europene!);
  6. la sarbi,nu exista un clan Becali care sa dicteze si care sa-si impuna jucatorii impresariati de ei la nationala!;
  7. la ei nu exista sindromul "cicalaca cichicea"!Nu sunt manelizati nici in gandire,nici in comportament!La ei,totul se face intr-un mod profesionist,si sunt convins ca pana si presa de acolo e cu mult peste a noastra,in sensul ca nu cred ca in jurnalele lor de stiri sportive sau in paginile cotidianelor de sport exista articole de gen "fotbalistul X si-a tras Y masina","jucatorul Z s-a combinat cu bunaciunea nu stiu care","ala a declarat despre altul ca e asa si pe dincolo"...Din multe puncte de vedere,noi suntem mult mai balcanici ca ei,ei sunt mult mai europeni ca noi!;
  8. nu poti face performanta cu jucatori care activeaza la Al-Hilal,Siena,Lokomotiv Moscova,Getafe,Sahtior Donetk (in concluzie,cu jucatori care nu activeaza in vestul Europei,sau care joaca un meci din 10,cum e cazul lui Contra la Getafe);
  9. Piturca si-a aratat limitele.Nu mai poate surprinde pe nimeni cu nimic si mai sus decat atat nu poate ajunge.Calificarea la Euro 2008 a fost varful carierei lui de antrenor!;
  10. suntem romani...si asta spune totul!Neputinta si vesnicele sperante pe care ni le facem inainte de fiecare meci sunt poate cele mai definitorii caracteristici pe care le are aceasta generatie de fotbal!

Cine mai are si alte puncte pertinente de adaugat aici este liber sa o faca.Ele vor fi publicate in continuarea acestui articol.

28.03.2009

Nu uitati sa dati ceasul cu o ora inainte!

In aceasta noapte de sambata spre duminica,28 spre 29 martie 2009,Romania trece la ora de vara.Ora 3:00 devine ora 4:00,astfel ca aceasta zi va fi cea mai scurta din an,avand 23 de ore pentru ca ora 3:00 nu va exista.Avantajul trecerii la ora de vara este aceea ca se va insera mai tarziu cu o ora,cel putin de maine se va spune ca este complet seara abia la ora 19:30,nu la 18:30 ca in ultimele zile.

Pentru cei mai mici si nestiutori care citesc aceste randuri in acest moment,aflati ca nu este nimic ingrijorator cu privire la trecerea la ora de vara.Este o practica absolut normala si se pune in aplicare in intreaga Europa si in multe alte zeci de tari de pe Glob.

Data viitoare cand vom fi nevoiti sa umblam iar la timp,se va intampla in ultima sambata spre duminica din luna octombrie,mai exact,pe 24 spre 25 octombrie in acest an,cand vom da ceasurile cu o ora inapoi,pentru a restabili timpul corect.

Pana atunci insa,nu uitati ca in aceasta noapte sa va dati ceasul sau ceasurile cu o ora inainte!Ora 3:00 devine ora 4:00!

26.03.2009

In atentia cititorilor acestui blog!

In urmatoarele zile e posibil sa vedeti mai putine postari pe acest blog ca de obicei,asta pentru ca incerc din rasputeri sa nu depasesc articolul cu numarul 1.000 mai devreme de data de 4 aprilie.Mai mult decat atat,avand in vedere ca acest este articolul cu numarul 993 voi fi nevoit oricum sa mai sterg cateva articole scrise de-a lungul timpului,asta pe langa cele aproximativ 60 pe care le-am sters in ultima luna.

Pentru cei ce se intreaba ce este cu acea numaratoare inversa afisata la "header" inceputa ieri,le spun ca au mai ramas atatea zile cat indica cifra afisata sus la header pana la aniversarea de un an a acestui blog.

Si pentru ca se apropie aceasta aniversare,va informez ca se lucreaza pe branci pentru ca ziua de sambata,4 aprilie 2009,sa fie una speciala,aici,pe blog.Se strang imagini din ultimul an,se cauta gasirea unui speech cat mai emotionant pentru a descrie ce a insemnat blogul pentru mine in aceasta perioada,care sunt statisticile lui si care sunt realizarile pe care le-am acumulat si indeplinit in acest timp,intr-un cuvant,ma pregatesc de sarbatoare!

Insa acest lucru necesita foarte mult timp,in doar cateva zile trebuie sa fac o retrospectiva din mai multe puncte de vedere a ceea ce s-a intamplat,postat,scris in ultimul an aici,motiv pentru care,in saptamana aceasta si cea viitoare,nu voi avea suficient timp pentru a scrie la fel de des ca inainte.

Rezultatul final pe care il veti putea vedea cu totii sambata viitoare va fi insa unul pe masura.Veti constata inca o data ca stiu transform o zi obisnuita intr-una festiva,unde momentele simbolice nu lipsesc.

Dupa ce voi trece de articolul cu numarul 1.000 si dupa aniversarea de un an,voi incepe cu adevarat sa extind gama de subiecte dezbatute si scrise aici,momentan insa sunt constrans de cifra 1.000.Asta este,mai aveti putina rabdare si veti realiza ca nu v-ati inselat cand ati ales sa accesati in continuare http://agmdinamo48.blogspot.com/.

Sper sa apreciati ceea ce incerc sa fac aici zi de zi,avand in vedere ca nu sunt remunerat pentru asta si nici nu vreau acest lucru.Pastram legatura in aceste zile agitate si incarcate si ne mai auzim pe blog cu proxima ocazie.Cu dinamovism,al vostru

Totusi,parca-i prea de tot!

Nu are rost sa fim ipocriti sa nu recunoastem ca (ne-am uitat macar o singura data la filme porno sau ca) ne uitam la filme porno.Bine,astea nu sunt subiecte de zis in gura mare,dar cand esti intrebat astfel de chestii,nu are rost sa minti pentru ca nu faci decat sa cazi in derizoriu si penibil.
Lasand asta la o parte,trebuie sa fii cel putin idiot sa te uiti la filme porno si sa mai si arati asta in timp ce esti pe messenger online,prin statusul afisat.Denota o prostie crasa sa nu ai un dram de minte sa te dai pe invizibil sau orice altceva,numai sa nu vada si altii ce ocupatie ai la ora 08:30.
Si ia zi,"cinefilule",era penetrata dureros Alina Plugaru,nu?Totusi,cam matinala vremea pentru astfel de filme,sau tie iti place sa incepi ziua vizionand (si,eventual,"dand cu zaru' ") ceea ce noaptea doar visezi?
P.S.:Degeaba ai incercat apoi sa dregi busuiocul cu un status cu specific dinamovist,adevarul e ca in cele cateva zile de cand ne avem unul in lista altuia de messenger,nu m-ai convins cu nimic ca as avea un motiv pentru care sa vreau sa te pastrez acolo.Aaa,si ca sa va faceti o parere mai elaborata asupra genului de persoana alaturi de care NU as vrea sa-mi pierd timpul absolut deloc,retineti ca tot despre persoana asta am mai scris si in articolul asta,de acum cateva zile=>http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/03/apreciabil-dar-si-contestabil.html.Amice,tu pana la urma cati ani ai si de unde naiba ai dat peste id-ul meu?

Bine,ma,m-ai convins...(sau despre cum perseverenta altora are efect uneori asupra caracterului meu rigid)

N-am sa inteleg niciodata acele persoane carora,desi le-am spus ca nu mai vreau sa am nici o tangenta cu ele,acei oameni insista sa pastram legatura,desi pana si ei sunt constienti ca orice-ar fi,nu voi mai fi la fel de amabil si agreabil ca inainte.

Un caz il reprezinta Adi din Bistrita,despre care am facut si un articol,postat la categoria "Poze de la suporteri",articol pe care il puteti vedea aici=>http://agmdinamo48.blogspot.com/2008/09/adi-din-bistritadinamovist-prezent-ieri.html.Nu stiu ce l-a determinat sa imi dea offline pe id-ul "agmdinamo",mai ales ca in 95% din cazuri nu eu eram cel care incepea un dialog pe messenger,pentru ca nu imi place sa deranjez si mai mult decat atat,nici nu prea am timp sa ma lansez in discutii.Deci,aproape de fiecare data,el era cel care avea primul cuvant intr-o discutie.

O.K.,si vad ca nu mai aparuse pe messenger de mult timp.Ca o fi patit ceva,ca mi-o fi dat ignore,stiti si voi foarte bine,cei care v-ati obisnuit cat de cat cu felul meu de-a fi,ca nu prea imi pasa.

Dar Adi a omis faptul ca eu mai aveam si id-ul "forzadinamo_muiesteaua",avandu-l si acolo in lista,si deci,unde-mi aparea online clar ca lumina zilei.N-am ezitat si l-am sters eu pe el.La urma urmei,daca nu ii face placere sa vorbeasca cu mine,eu de ce as tine un id cu un astfel de posesor la mine in lista,nu?Doar nu fac colectie de id-uri!

Si a trecut timpul...Ianuarie,februarie,aproape toata luna martie...Primesc mesaje pe telefon ca de ce,ce s-a intamplat,de ce m-am suparat pe el.Si ii spun motivul.Deja,aici a sesizat si el prostia si infantilismul de care daduse dovada.Decizia de a nu-l rebaga in lista se mentinea insa.Eu nu stiu de ce tine el asa de mult sa ma aiba in lista,ca doar nu sunt cine stie ce important,dupa care cineva sa-i para rau.

Si ieri primesc o felicitare in posta de la acelasi Adi din Bistrita-Nasaud.Ei as,asta chiar le intrece toate!Nu stiu cum ar fi reactionat altii,dar pentru mine,atata bataie de cap si insistenta chiar ca au dat roade si m-au facut sa ma mai inmoi putin.Bine,fie,hai inapoi in lista,dar de data asta we play by my rules!

P.S.:Stiam ca odata si-odata,tot o sa profite cineva de faptul ca poate afla imediat adresa unde domiciliez,prin simpla accesare a blogului sau a paginii mele de hi5,si poate folosi acest lucru intr-o tentativa de a-mi comunica ceva,in afara faptului ca pot fi contactat foarte usor si la telefon.Cred ca in scurt timp am sa sterg toate aceste date,pentru a nu mai avea acces toata lumea la ele!

22.03.2009

O posibila explicatie...

...pentru aparitia a tot mai multor gay,homo,popo,lesbiene pe planeta asta e probabil ca acestia,in copilarie,nu au stiut sa renunte cand a trebuit la regula "baieti cu baieti si fete cu fete",nu credeti?

Tin minte ca aveam si eu vreo 8-9-10 ani si,locuind intr-un cartier plin de copii de varsta mea (in acel cartier mai locuiesc si astazi,numai ca s-a cam ales praful de el,toti ceilalti mutandu-se unde au vazut cu ochii) nu mi-a fost greu sa imi fac un grup mare de prieteni,tot baieti,bineinteles.Aveau si fetele grupul lor numeros asa ca fiecare "trupa" isi impusese ca regula de baza "fiecare sa stea cu persoanele de acelasi sex".

N-aveam nimic impotriva,la o adica era varsta la care fetele ti se par prea plangacioase,prostute si chiar scarboase.Toate strengariile noastre nu le includeau pe fete,pentru ca erau prea ocupate sa se joace cu papusile si altele.Era varsta cand copilaria era pura iar diferentele dintre baieti si fete ca atitudine erau foarte vizibile si chiar normale.

Dupa varsta de 11-12 ani fiecare dintre noi (atat noi,baietii,cat si ele,fetele) am descoperit si ne-am dat seama ca nu trebuie sa ne privim unii pe altii ca pe niste bacterii.Trecusem toti la gimnaziu,ne ajutam cu temele,din 2 grupuri devenisem unul singur,foarte puternic si unit.La o vreme,chiar ne amuzam cat de penibili am putut fi cand refuzam cu desavarsire sa mergem la o persoana din grupul opus si sa-i cerem vreun ajutor,vreun favor,vreun serviciu...

Dar asta inseamna sa te maturizezi,faptul ca descoperi ca persoanele de sex opus au fost create tocmai pentru a convietui alaturi de ele.

Unii insa nu au renuntat insa la aceasta regula,si astfel vezi si auzi tot felul de stiri oribile pe la tv cu pedofili,crime intre gay si altele.Dar asta tine si de educatie,atat timp cat parintii nu au stiut sa dialogheze cu progeniturile lor atunci cand a trebuit sau la varsta cand acest lucru ar fi fost cel mai necesar.

P.S.:Nu stiu ce ii determina pe unii/unele sa fie "pe invers".C-o fi de natura psihica sau genetica,habar n-am si nici nu ma intereseaza,insa mai am o nedumerire,care nu are legatura directa cu articolul asta:ce le determina pe unele femei sa ajunga curve?Cum ajung zdrente ca sexy braileanca,laura andresan,alina plugaru si alte milioane de tarfe ca ele sa le placa asa de mult p**a?Oare atunci cand erau mici au avut vreo suzeta mai speciala ca in imaginea de mai jos?

Apreciabil dar si contestabil

Apreciabil pentru ca:
  • esti dinamovist si ai simtit nevoia sa iti exprimi exaltarea punandu-ti un status pe masura,in care ironizezi rivala de moarte (desi,la momentul asta,de alte echipe ar trebui sa ne temem,nu de spurcati,dar in fine,niciodata nu e ceva rau sa fii,asa cum se vede si la avatar,anti-steaua).

Contestabil (si blamabil as mai adauga) pentru ca:

  • desi ai stiut sa scrii cu majuscule echipele CFR Cluj si steaua,ai uitat sa scrii cu litera/litere mare/mari chiar pe DINAMO!;
  • "matii" se scrie de fapt "ma-tii";
  • "cate stele sunt pe cer...toate sunt la fel" e de fapt "cate stele sunt pe cer...pana dimineata pier".

20.03.2009

Asta ne-ar mai lipsi acum!

V-ati intrebat vreodata,cu criza asta economica,care ar putea fi cel mai rau lucru care ni s-ar putea intampla noua,romanilor,acum?Sigur,unii dintre voi s-ar putea gandi la cuvantul "razboi" dar eu ma refer la ceva mult ma plauzibil,mai probabil,si mai imprevizibil de atat,pentru ca in perioada asta,cel putin in Europa,nu mai are nimeni chef si nici motiv sa inceapa un razboi,pentru ca si-asa,nu sunt bani pentru oamenii de rand,daramite sa mai cheltuiesti si zeci de miliarde de euro pentru un astfel de conflict.

Nu,va spun eu,realistic vorbnd,cel mai rau lucru care ni s-ar putea intampla si care ar putea cade pe capul nostru e un cutremur,dar unul mare,de vreo 7,5 grade Richter.Va dati seama?Nu sunt unii si asa de nevoiasi,dar la un astfel de seism,blocuri subrede ar cadea,sau,in cel mai bun caz,am suferi pagube destul de majore prin casele noastre.Electrocasnice cazute,lucruri de valoare sparte,eventual pereti crapati...Iar replicile ce ar urma ar putea afecta si mai mult structura de rezistenta a cladirilor ramase inca in picioare...

De unde mi-a venit ideea unui astfel de articol?Intamplator,butonand aseara pe la tv,am dat si zabovit vreo 5 minute pe OTV,unde un mosneag expert in seismologie ne tot anunta ca vine cutremurul cel mare.Stiti voi,vesnica psihoza cand vine vorba de un astfel de subiect.

Am cautat insa pe net si totusi,nu vreau sa sperii pe nimeni,dar vazand statistica ulimului secol,se poate spune ca un cutremur de mare magnitudine poate lovi oricand in perioada asta.Mai ales ca,asa cum au spus si cei care se pricep la astfel de lucruri,au spus ca inca suntem norocosi ca am fost ocoliti atata timp.Pai sa vedem,in ultimii 100 de ani au fost urmatoarele seisme majore:
  • 6 octombrie 1908-7,1 grade;
  • 10 noiembrie 1940-7,7 grade;
  • 4 martie 1977-7,4 grade;
  • 31 august 1986-7,1 grade (atunci aveam doar 17 zile de cand ma nascusem!);
  • 30 mai 1990-6,9 grade.

Au trecut aproape 20 de ani de la ultimul cutremur care s-a apropiat de 7 grade.Iar cel mai recent seism important pe care la-m resimtit cu totii a avut loc pe 27 octombrie 2004,la ora 20:34 si care a avut 6 grade pe scara Richter.Tin minte ca in noaptea aceea a fost si eclipsa partiala de Luna si ca am fost trezit de cutremur iar cand am vazut cum se misca toate prin casa mai ca nu am facut pe mine de spaima:)).Apropo,mai tineti minte cum s-a resimtit cutremurul de acum 4 ani si jumatate la televizor,la cei care aveau emisiune in direct la acea ora?Pai sa vedem:

Sa-mi fie cu iertare dar...

...e prea stupid sa ma ai in lista de messenger de vreo 10 zile,sa vezi ca id-ul meu e unul de dinamovisti,avatarul asemenea si sa ma intrebi:(Nu,scumpete,asa imi place mie sa-mi fac id de dinamovist,dar sa stii ca eu de fapt n-am tangenta cu fotbalul...Tineam candva cu DINAMO Dresda-liga a III-a germana-si de-atunci mi-a ramas id-ul,in semn de amintire ca am fost si eu microbist odata)...Da,papusa mica si sexoasa (pentru ca intr-adevar,era o fata care m-a intrebat lucrul asta) tin cu DINAMO.Dar credeam ca asta e de la sine evident...

Si ce era sa fac acuma?Sa ma bat cu pumnul in piept si sa incep sa ma lansez in discutii lungi si in explicatii sforaitoare ca sunt dinamovist,ca asa si pe dincolo si cine stie ce ar mai fi reiesit din discutii?N-am avut chef sa pierd timpul,mai ales ca eram si pe blog,asa ca ii asigur un loc caldut la offline.

La care duduia verifica si ma intreaba (cred ca mandra de ea ca m-a prins cu matza-n sac-vai ce rusine mi-a fost...NOT!):
Pentru ca nu avusesem timp sa-ti dau ignore,draguta,de asta,dar s-a rezolvat problema.

Mai este cineva care are chef sa-mi puna intrebari idioate?
----------------------------------------------------------------------
UPDATE (28.03.2009):se pare ca da,mai exista cineva care are chef sa-mi puna intrebari idioate,mai exact o fetita de 13 ani,care in loc sa se joace inca cu papusile,inainte de a descoperi "bananele",se da dinamovista si ma iscodeste si pe mine cu privire la acest lucru...
P.S.:Am inteles,din sursa sigura,cum ca "georgi" si cu "iony" ar fi prietene!Pe bune!Wow,oare de ce nu ma mira faptul ca prostii (in cazul asta proastele) de obicei,sunt prieteni intre ei?

Ca tot se apropie Pastele...

...am cautat de curiozitate pe "gugal" pentru a vedea cand cade Pastele (cel ortodox) in urmatorii ani,si am gasit o lista cu data acestei sarbatori pana in anul 2100.

Astfel,am putut constata 2 lucruri:

  • in acest secol,Pastele cel mai timpuriu il vom avea chiar la anul,pe 4 aprilie 2010,cand,ca fapt divers,se va intampla ca in acea zi blogul sa implineasca 2 ani de existenta;
  • data cea mai tarzie a Pastelui pana in 2100 va fi de 8 mai,dar asta se va intampla in 2078.

Pana una-alta,va mai informez ca anul asta Pastele ortodox nu va coincide cu cel catolic,insa in 2010 si 2011 vor pica in aceeasi zi,astfel intreaga crestinatate putand sa se bucure de insemnatatea acestei zile.Puteti vedea mai jos,daca sunteti curiosi,data cand pica Pastele in urmatorii 91 de ani:

19.03.2009

Ori nu sunt inteles,ori nu sunt luat in serios (indiferent de situatie insa,proiectul "esarfa" e singurul care are de suferit)

Tare mi-e teama ca noile esarfe nu vor arata nici pe departe asa cum ar trebui si asa cum mi-am imaginat eu ca ar trebui sa fie...E evident ca eu si Mihnea avem viziuni diferite asupra intregului proiect,asupra intregului concept...

Eu ma refer strict la design,la cromatica si la asezarea formelor si culorilor pe material,ca in rest,marimea literelor,corpul lor de scriere,incadrarea lor pe esarfa nu ma intereseaza,eu tin insa foarte mult la design,pentru ca ala atrage foarte mult.De unde stiu asta?Simplu:cei care au vazut primele 3 machete pe blog alaltaieri,si persoanele carora le-am trimis in particular si alte modele pe care le-am facut ieri mi-au confirmat asta.

Nu vreau ca esarfele sa fie simpliste,sa fie rudimentare pentru ca mi-e nu-mi plac lucrurile facute pe jumate.Imi plac lucrurile complexe,care utilizeaza din plin culorile si implica multa ingeniozitate si imaginatie.

As mai fi avut o propunere legata de pretul esarfelor,una care i-ar fi sensibilizat mai mult pe suporterii dinamovisti si care ar fi insemnat un gest caritabil si nobil.Stiti ca o esarfa normala ar costa in acest moment 27 de RON.Eu as fi propus ca esarfa sa coste 30 de RON iar 10% din incasarile obtinute in urma comercializarii acestor esarfe sa fie donati pentru ajutorarea lui Stefanut (foto jos),copilul bolnav de beta Talasemie majora (Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina.Copiii care sufera de aceasta boala nu ajung la maturitate).
Pentru cei care inca nu stiu cine este Stefanut,aflati ca el este copilul cu care a intrat Lobont in teren (foto jos),la inceputul meciul cu Otopeni,tinandu-l in brate.Intreaga poveste dramatica si tulburatoare a acestui baietel o puteti citi pe http://www.cristianstefan.ro/.
Mi-e teama ca nu se va specula (in sensul bun al cuvantului!) indeajuns toata aceasta treaba cu esarfele.Nu e si asa destul de trist ca DINAMO nu are o strategie de marketing dezastruoasa,ar fi pacat sa nu putem nici macar noi,suporteri care vrem sa facem ceva frumos pentru dinamovisti,sa nu ne ridicam la maretia si insemnatatea ce o poate avea aceasta idee.

Ar fi ceva fabulos si ceva pe care suporterii dinamovisti sunt sigur ca ar aprecia!Repet:este vorba de a utiliza chipurile lui Hildan si Cozma pe spatele acestor esarfe si,datorita vanzarii esarfelor,sa putem sa ajutam si un copil nevinovat,incercat de o boala necrutatoare!Sunt mai mult decat convins ca s-ar vinde in cantitati industriale un astfel de material,totul e sa faci intreaga operatiune cu cap,indiferent de costuri!Stiu,sunt constient,costa mult sa adaugi culori mai multe,forme mai multe etc. pe o esarfa,dar daca nu investesti,nu ai de unde sa obtii interesul potentialilor cumparatori si nu poti sa obtii nici un profit pe masura (repet,eu nu voi avea nici un castig financiar de pe urma esarfelor!).Cunosc toate aceste teorii de marketing,in special si pentru ca am lucrat in comert un an si jumatate!Si tot asa,acolo unde am lucrat s-a pierdut mult din vanzari pentru ca nu s-au luat in serios si ideile mele inovatoare si futuriste,dar care erau de mare eficienta si bun-gust!

Da,lui Mihnea i se datoreaza in mare parte viitoarele esarfe care vor fi realizate.Realistic vorbind,lui i s-ar datora 2/3 din credit (pentru ca a venit cu ideea de a face un model nou de esarfa,plus ideea de pe fata esarfelor),eu am doar 1/3 din merite pentru ca am venit cu ideea de pe verso,plus sloganul "CAINI SI EROI,IDOLI PENTRU NOI",care,sa fim sinceri,nu stiu cati s-ar fi gandit la o asemenea idee si in cat timp.Mie mi-a venit in 4 minute...si pot si dovedi treaba asta!

Stau in tensiune pentru ca vreau sa fie ceva frumos,unic,special!Vreau ca esarfa asta sa fie o idee care va ramane in amintirirea suporterilor dinamovisti!Mai ales ca am primit aprecieri deosebite din partea suporterilor dinamovisti din mai multe orase ale Romaniei,printre care:

Codrin(NT) (17.03.2009 13:33:56): sa stii ca-s primul cumparator al esarfei
Codrin(NT) (17.03.2009 13:34:00): nu conteaza cat costa

Deea(TM) (17.03.2009 11:29:09): super tare ideea ta cu hildan si cozma
Deea(TM) (17.03.2009 11:29:11): prea tare
Deea(TM) (17.03.2009 11:29:20): vreau si eu esarfa cand faceti

Florin(MS) (17.03.2009 17:25:36): place ideea cu esarfa
Florin(MS) (17.03.2009 17:26:38): pai daca o sa fie cum ii in pozele alea o sa fie super faine dupa parerea mea
Florin(MS) (17.03.2009 17:30:47): mai ales ca o sa fie cu Catalin Hildan si Marian Cozma

Maria(AG) (17.03.2009 21:40:33): geniala ideea
Maria(AG) (17.03.2009 21:41:40): e ff tare

Ramane de vazut zilele urmatoare ce discutii vor mai avea loc intre mine si Mihnea.Scopul final e sa ajungem ambii la o intelegere cat mai convenabila,in asa fel incat suporterii dinamovisti sa fie cei mai castigati din aceasta treaba.

Voi mai scrie despre acest subiect pe masura ce discutiile legate de esarfe vor prinde tot mai mult contur si se va ajunge la o varianta cat mai finala asupra modului cum vor arata ele...Si care mai vrea sa vada si alte machete cu privire la modelele pe care le-ar putea avea esarfa (cel putin eu asa as vrea),sa imi solicite acest lucru pe messenger.

Cred ca iar o pun de-o gripa...

...asta dupa ce mi-am revenit cu greu din raceala puternica de care am suferit saptamana trecuta...

Se stie ca primavara si toamna (in special lunile martie-aprilie si octombrie-noiembrie) sunt cele mai capricioase anotimpuri,iar in lunile enumerate mai sus e cel mai probabil sa te imbolnavesti.Pur si simplu nu stii cum si cu ce sa te imbraci...Cand e prea frig,cand cald,acum sunt 15 grade,peste 2 ore vreo 5,cand e soare,cand dintr-o data incepe sa ploua si sa bata vantul...

Precum in ultima parte a paragrafului de mai sus mi s-a intamplat ieri:am fost putin pana la bunica-mea (ma rog,una din ele,ca ambele sunt inca in viata),la cea din centru,aflata la 15 minute de mers pe jos.Asta era pe la ora 14:00...Soare,frumos,ce-i drept,cam racoare,de asta m-am si imbracat suficient de gros,ca sa nu risc nimic.

Am stat la mamaee vreo 45 de minute si am vazut cum se innoureaza brusc afara.M-am grabit sa plec.Pe drum,am observat cu nori din ce in ce mai cenusii si densi (genul de nori pe care vara i-ar cataloga oricine ca fiind aducatori de grindina) aflati la joasa altitudine.Pe la jumatatea drumului spre casa (pentru bacauani,care cunosc orasul,ma aflam pe Karl Marx,la rondul de la RMB,care face legatura cu Energiei) incep sa cada stropi mari,dar rari de ploaie.Asta pe langa faptul ca incepuse o vijelie,vantul puternic ridicand tot praful in aer.

Mai merg cativa pasi si vedeam din departare (ai vedere buna,pana departe,spre podul de la Margineni) cum ninsoarea (asa credeam in acele momente,pana sa ajunga la mine) se apropie spre mine,fiind extrem de deasa.Dar nu era zapada...era o lapovita teribil de apoasa,care si aia,in cateva secunde,s-a transformat in picaturi de gheata,care erau "imbracate" intr-un strat de zapada.

Ce sa fac,unde sa ma adapostesc?Eram in plina strada,asa ca am continuat sa merg spre casa,infruntand cu stoicism acele bucatele mici de gheata care ma piscau,lovindu-mi fata,si care se prindeau ca un magnet de haine,avand aderenta buna.

In mai putin de 5 minute m-am facut fleasca si inghetasem de frig.Am ajuns in cartier si m-am adapostit in magazinul de la bloc la mine,ca oricum trebuia sa iau paine si am facut o poza cu tricoul meu care prinsese turturi.
Afara,intensitatea lapovitei mai incetase (de altfel,dupa vreun sfert de ora iesise iarasi soarele).Ce sa-i faci,asa e primavara...Partea proasta e ca nu ma simt prea bine si ca mai mult ca sigur iar voi cadea la pat fara nici un chef de viata.

Ca o completare la acest articol,si mai ales ca o precizare,pe viitor am sa scriu mai multe articole despre mine si despre viata mea banala (nu va asteptati sa cititi lucruri iesite din comun),nu de alta dar vad ca fotbalul (intern si extern) a inceput sa acapareze aproape in totalitate continutul acestui blog,ceea ce nu prea imi convine...Iar la final,mai jos puteti vedea ceea ce urasc eu mult de tot in peisajul cotidian:e prea mult gri pretutindeni...

18.03.2009

Articol pus la naftalina pentru vremuri mai sigure

Cine a avut inspiratia sa intre ieri pe blog,mai ales daca era dinamovist/a,a avut norocul si privilegiul sa afle o noutate care nu se regaseste pe nici un site dedicat suporterilor dinamovisti.Ieri am anuntat ca lor,adica dinamovistilor,li se pregateste o mare surpriza:o esarfa noua,un concept unic,cu un slogan pe masura (probabil cu un design de exceptie,inca nu stiu sigur ca nu cad la invoiala cu Mihnea pe tema asta~x(...) care va avea pe spate chipurile lui Catalin Hildan si Marian Cozma,facute din umbre,cum e chipul lui Hildan pe steagul acela portocaliu,cum il vedeti fluturat in timpul meciurilor.

Azi a trebuit sa scot de pe blog acel articol,ca l-a vazut Mihnea si m-a "urecheat" verbal (:-@) cam pe buna dreptate.Intr-adevar,surpriza trebuie sa fie surpriza pana la capat si mai ales,esentialul e sa nu se afle prea devreme,mai ales ca practic doar ideea in sine are 2 zile.In plus,exista riscul ca acele machete,sau schite care prefigureaza designul esarfei sa fie copiat in viitor de catre altcineva si alte complicatii.

In fine,ce trebuie stiut e ca articolul nu e sters complet,pur si simplu a fost oprit de la publicare si acum asteapta undeva la categoria "drafts" (sau "schite nefinalizate").Il voi face din nou public zilele urmatoare,cand nu va mai exista riscul sa apara pe prima pagina a blogului,scopul acelui articol fiind sa reprezinte o amintire placuta a unei idei care ar putea reprezenta un "best-seller" in materie de vanzari ale acestor esarfe.

Ca o noutate,in noaptea asta am facut alte 4 modele,pe care le voi publica la timpul potrivit.Incerc din rasputeri sa-mi stapanesc entuziasmul si exuberanta prilejuita de acest proiect,dar asa sunt eu,imi place sa-mi impartasesc bucuria si altora,chiar daca uneori,asta poate reprezenta un dezavantaj...

Aaa,si pentru cei interesati,cred ca prin luna mai vor fi gata si numai bune de comercializat.Pretul nu e stabilit (e prematur pentru asa ceva) dar realistic vorbind,e posibil sa fie chiar mai ieftine decat in mod obisnuit!

P.S.:Sper sa inteleaga toata lumea ca eu nu voi avea ABSOLUT NIMIC de castigat pe plan financiar de pe urma acestor esarfe care vor aparea!Nu vreau si nici nu ma intereseaza sa obtin profit de pe urma asta.Cine vrea sa inteleaga ca mi-am supus creierul la chinuri teribile :)) (pentru a veni cu ideea asta) EXCLUSIV pentru suporterii dinamovisti,in dorinta de a aduce ceva nou si unic in garderoba suporterului dinamovist,bine,cine nu,JET (ca nu stau sa-i explic fiecarui retardat de ce aia,de ce cealalta,care e scopul si alte tampenii,da?)!

17.03.2009

DINAMOVISTI,VI SE PREGATESTE CEVA SPECIAL,SUBLIM,SUPERB...U-N-I-C!!!

Nici nu banuiti,dar in curand exista o mare posibilitate sa puteti achizitiona de la DINAMO-shop sau de la DINAMObil unul dintre cele mai frumoase suveniruri cu insemnele clubului DINAMO BUCURESTI:o esarfa care va avea pe verso chipurile lui Catalin Hildan si Marian Cozma,cu un slogan pe masura:CAINI SI EROI,IDOLI PENTRU NOI!

V-ar placea o asemenea chestie?Ei bine,ideea ii apartine subsemnatului si,in colaborare cu Mihnea am demarat aseara ideea asta,menita sa-i incante pe dinamovisti cu un obiect din recuzita unui suporter atat de pretios:esarfa!Si nu orice fel de esarfa,ci una care va avea chipurile a 2 dintre cei mai cunoscuti dinamovisti care astazi nu se mai afla printre noi:"UNICUL CAPITAN" si "PASARILA"!

Sa o luam cu inceputul si sa vedeti cum a inceput totul.Dupa 11 ore de lucrat ieri pe blog (lunea e cea mai incarcata zi,din cauza campionatelor externe) m-am culcat in jurul orelor 14:30,sperand sa dorm binisor pana la miezul noptii.N-am dormit decat 4 ore pentru ca pe la 18:30 m-am trezit odihnit.Deschid messengerul si constat ca nenea profesorul ma cautase:Imi spune de ideea lui cu esarfa,cu sloganul de pe fata si imi propune sa gasesc eu o idee pentru verso:Ideea a venit instantaneu,imediat m-am gandit la cum ar fi ca Hildan si Cozma sa apara pe aceste esarfe:Neasteptat chiar si pentru mine,vine si sloganul...:Stiam ca Mihnea e plecat din tara,ma informase saptamana trecuta ca va pleca,dar nici prin gand nu-mi trecuse ca se afla in China!:Intr-un scurt moment de gandire a noastra,apar si glumele cu chinezi:)):Eu nu ma las mai prejos si vin din nou cu o propunere:Si ca sa va convingeti ca i-am invatat pe niste bangladezi (nu pakistanezi,cum scrisesem) sa zica "muie steaua" priviti filmuletul de mai jos,din vara anului trecut:Si apare prima macheta:
Adevarul e ca nici eu nu am fost multumit cu rezultatul,asa ca m-am gandit sa fac alt model,cu mai mult negru,si i-am oferit varianta asta:
Mihnea are viziunea lui asa ca imi propune sa o modific putin.O.K. se face...:
FATA:
VERSO:Imi trimite si el variantele lui.Pai parca era vorba de ceva mai complex,nu?:Aici apar primele discutii in contradictoriu,dar per total,constructive,menite sa duca la realizarea unui produs cat mai frumos cu putinta:
Se vorbeste apoi de dimensiuni...Ce dimensiuni sa aiba esarfa.Pai ar trebui sa aiba undeva la 15 centimetri pe 130 centimetri...Dupa vreo 4 ore si jumatate de munca asidua,toata lumea e multumita,Mihnea se duce sa se culce,iar eu,satisfacut ca am putut contribui la un astfel de proiect,am ramas peste noapte pentru a medita la alte versiuni pe care le-ar putea avea esarfa:
Daca ar fi dupa voi,ce model ati vrea sa aiba esarfa?Cel cu dungi alb-rosii,cel cu acel + in rosu mai subtire sau cel cu +-ul mai gros?Va place si versiunea lui Mihnea?Spuneti-va parerea ca sa stim opiniile voastre,nu de alta dar e vorba despre ceva care ar putea fi ceva cu adevarat maret,pentru cine va stii sa aprecieze simbolistica unui astfel de produs!;)