31.03.2009

AJUTATI-L PE STEFANUT!

Inca un apel catre toti cei care l-ar putea ajuta pe Stefanut,oricat de putin ar fi acel ajutor,intotdeauna gestul conteaza!Poze si text,preluate de pe http://www.cristianstefan.ro/:

In anul 2006 am reusit dupa multe cautari si formalitati sa luam in plasament de urgenta in vederea adoptiei, o minune de baietel de doar trei saptamani abandonat la nastere. Nimeni n-ar putea sa descrie in cuvinte fericirea pe care a adus-o acest pui de om in casa si familia noastra.

Un an de zile a durat procedura de adoptie, un an de zile de alergat prin tribunale, un an de emotii , un an de trait cu teama in suflet ca poate nu va fi al nostru. Dar dragostea noastra pentru Stefanut si credinta in Dumnezeu ne-au ajutat, si pe 30 ianuarie 2007 am primit vestea cea mare: I se eliberase certificatul de nastere micutului, iar ca parinti figuram noi. Era visul devenit realitate,era o bucurie si o satisfactie enorma.

Visul nu a tinut decat 8 luni de zile. In luna septembrie 2007 la recomandarea medicului pediatru am facut la Institutul National de Hematologie Transfuzionala niste analize amanuntite. Ingerasul nostru a fost diagnosticat : beta Talasemie majora (Anemia Cooley). Am incremenit. A “cazut” Cerul pe noi in acel moment si nu reuseam sa ne oprim din plans.

NU DORIM NIMANUI SA STIE CAT DE GREA E SUFERINTA CAND NE ASTEPTAM LA ALTCEVA, CAND ERAM SIGURI DE FERICIRE!

Asa au inceput intrebarile si cautarile pe internet si ne-am ingrozit. Din tot ce am studiat reiesea un singur lucru: copiii care sufera de această boala nu ajung la maturitate.

Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina. Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) să distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces. Daca transfuziile de sange se incep de la varste mici si se continua pe tot parcursul vietii, se considera ca prelungesc durata de viata. Decesul survine in urma afectarii organelor precum inima sau ficatul. Lipsa incarcarii cu oxigen si supraincarcarea cu fier a sangelui transfuzionat duce la afectarea organelor.

Refuzam sa credem ca diagnosticul este corect, speram din tot sufletul ca medicii sa se fi inselat, nu credeam ca soarta putea fi asa de cruda cu Stefanut. Am repetat analizele la mai multe centre medicale dar diagnosticul a fost acelasi. Din septembrie 2007 si pana in prezent Stefanut merge lunar la analize la “Institutul Fundeni” pentru a urmarii evolutia bolii. In decembrie 2008, medicul lui curant ne-a informat despre evoluţia negativă a bolii si ne-a dat ca singura alternativa viabila transplantul de celule stem hematopoietice (transplant de maduva osoasa).

In cazul lui Stefanut costul interventiilor se ridica, din pacate, la suma de 171000 EUR din cauza faptului ca nu se cunoaste mama naturala. Surplusul de bani reprezinta costurile cautarii unui donator in Registrul International al Donatorilor.

VA RUGAM, VA IMPLORAM SA-L AJUTAM PE STEFANUT SA FIE SANATOS SI SA SE FACA MARE !ATENTIE!TOTI CEI CARE VOR SI POT SA-L AJUTE PE STEFANUT,O POT FACE IN URMATOARELE CONTURI:

BRD sucursala Academiei:

RON :RO64BRDE410SV25155484100
EUR :RO86BRDE410SV25156014100
USD :RO24BRDE410SV25156284100.

Titular de conturi: FLORESCU NICOLAE - tatal lui Stefanut.

SAU

Numere TELEDON in reteaua Romtelecom pentru donatii in euro:

0900 900 330 - 10 euro/apel
0900 900 335 - 5 euro/apel
0900 900 332 - 2 euro/apel

Date de contact:

Tel: 0723502210 - Florescu Nicolae
Tel: 0766404521 - Florescu Mihaela

\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
"Sunt mic,dar pot sa strig si eu:
HAI ROMANIA!AJUTATI-MA!"
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Niciun comentariu: