05.12.2009

"Specialisti" in...dezinformare (2) (sau despre venirea zapezii pe 4 decembrie,promisa in urma cu 2 saptamani,care,evident,inca se lasa asteptata)

Probabil va mai aduceti aminte de prima parte a acestui articol,care a aparut pe 18 noiembrie 2009 (http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/11/specialisti-indezinformare.html) in care imi exprimam dezgustul si neincrederea in asa-zisii "analisti,specialisti,prezicatori,clarvazatori" de tot soiul,care apar pe la televizor,plin de aroganta si auto-siguranta in tot ceea ce acestia prognozeaza.

De asemenea,mi-am "donat" la acea vreme cele mai sincere si constistente flegme in special fata de meteorologi,cei mai papagali dintre toti astia care prezic si prognozeaza miezul din covrig.Si uite ca pot sa va dovedesc un fapt concret,cu probe si argumente bineinteles,de ce nu am sa-i pot vreodata sa-i sufar pe astia.

Printre altele,spuneam in acel articol ca:

Cei mai penibili sunt cei care isi dau cu parerea despre vreme cu privire la anotimpul urmator cu nu stiu cate luni inainte."In decembrie se anunta perioade de viscol alternand cu zilele cand temperaturile se vor incadra peste limita obisnuita a intervalului in care ne aflam.Nu putem spune inca daca vom avea zapada de sarbatori".Si atunci de ce mai apareti la televizor ca sa va faceti de cacao?

Nu te poti increde in orice vezi si auzi la televizor.Daca informatia nu este bruta,verificata,seaca,ci are caracter doar estimativ,e mai bine sa te pisi pe ala de o prezice si sa-ti vezi de treaba.Isteria si frenezia unora care incep sa se panicheze la primul semn ca cineva ar putea avea dreptate,cand de fapt e doar o alarma falsa,ma scarbeste dar ma face sa fiu si mandru de mine insumi,ca nu sunt genul de persoana usor de mintit,indoctrinat,prostit,manipulat.Chiar daca,asa cum spuneam la inceputul articolului,am si eu defectele mele.Naivitatea insa,nu e unul dintre ele!...

In urma cu exact 2 saptamani,la Stirile PRO TV,Andreea Esca aparea ranjind si ne spunea ca pe 4 decembrie vine iarna cu tot tacamul,ger,zapada din belsug si alte asemenea.Corespondenta PRO TV,declara si ea,plina de emfaza,avant,aplomb,patos,siguranta si ranjet pe buze,citand declaratiile meteorologilor,ca intr-adevar,de pe 4 decembrie trebuie sa ne asteptam la ninsori abundente.Dovada o aveti mai jos:
Sunt mari sanse sa avem un Craciun alb, fie ca stam in sud, fie ca stam in nordul tarii. Meteorologii prognozeaza zapada in aproape toata Romania.

Povestea fulgilor de nea din aceasta iarna incepe din 4 decembrie, spun meteorologii, care mentioneaza ca ii vom avea din belsug in prima luna a anotimpului rece, chiar si in sudul tarii. In prima parte a lui decembrie, temperaturile vor scadea mult, pe alocuri si pana la -15 grade.

Astfel, specialistii spera ca stratul de zapada se va mentine pana la Craciun, mai ales ca intre timp ar putea sa mai ninga.

Zapada din abundenta este asteptata la munte, unde nu exista nici un dubiu: iubitorii sporturilor de iarna vor avea un sezon bun.

Cel mai frig va fi in ianuarie, cand in unele zone s-ar putea inregistra si -20 de grade, iar nametii vor crea probleme in nordul si centrul Romaniei.

Spre sfarsitul lunii februarie scapam de iarna, iar primavara isi va reintra repede in drepturi, cred meteorologii.

Acuma,eu nu stiu,dar daca nu ma insel,ne aflam deja pe 5 decembrie si nu-i nici urma de vreo ninsoare sau ceva de genul.Sau poate a nins in toata tara,numai in Bacau nu,si eu nu stiu!Problema e alta:ce rost are sa se faca asemenea predictii penibile si jenante,ca mai apoi sa-ti iei o mare muie,tu,ca institut de meteorologie sa-ti pierzi credibilitatea iar oamenii sa se sature de asemenea gogomanii?Aaa,O.K.,m-am prins,trebuie si buletinul de stiri umplut cu ceva,chiar daca e vorba despre o stire serioasa sau nu...Pentru ca nu-i asa,traim in tara "specialistor,analistilor,prezicatorilor" super-extra-mega-giga-supra-ultra profesionisti.Pisha-m-as pe voi de penibili opariti!

Niciun comentariu: