27.03.2010

In aceasta noapte trecem la ora de vara!Nu uitati sa dati ceasul cu o ora inainte!

In aceasta noapte de sambata spre duminica,27 spre 28 martie 2010,Romania trece la ora de vara.Ora 3:00 devine ora 4:00,astfel ca aceasta zi va fi cea mai scurta din an,avand 23 de ore pentru ca ora 3:00 nu va exista.Avantajul trecerii la ora de vara este aceea ca se va insera mai tarziu cu o ora,cel putin de maine se va spune ca este complet seara abia la ora 20:00,nu la 19:00 ca in ultimele zile.

Pentru cei mai mici si nestiutori care citesc aceste randuri in acest moment,aflati ca nu este nimic ingrijorator cu privire la trecerea la ora de vara.Este o practica absolut normala si se pune in aplicare in intreaga Europa si in multe alte zeci de tari de pe Glob.

Retineti insa ca nu e nevoie sa umblati la setarile calculatorului sau telefonului mobil pentru a da ceasul cu o ora inainte,ele se vor updata automat,datorita softului incorporat.Verificati si faceti ajustarile necesare doar in privinta ceasurilor de perete sau cele de mana.

Data viitoare cand vom fi nevoiti sa umblam iar la timp,se va intampla in ultima sambata spre duminica din luna octombrie,mai exact,pe 23 spre 24 octombrie in acest an,cand vom da ceasurile cu o ora inapoi,pentru a restabili timpul corect.

Pana atunci insa,nu uitati ca in aceasta noapte sa va dati ceasul sau ceasurile cu o ora inainte!Ora 3 devine ora 4!

Niciun comentariu: