11.11.2009

Atentie!PROSPORT si GAZETA SPORTURILOR confirma,demonstreaza,sustin si intaresc ideea ca DINAMO a fost echipa cea mai dezavantajata de arbitrii!

Ca o continuare parca a ceea ce scrisesem ieri noapte in articolul asta (http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/11/dinamodin-nou-dezavantajata-de.html) ,ieri si azi principalele doua cotidiane de sport din Romania,PROSPORT si GAZETA SPORTURILOR,au facut cate un articol amplu in care se arata ca DINAMO a fost victima sigura impotriva arbitrilor si ca ros-albii ar fi fost pe primul loc al clasamentului detasat,daca s-ar fi arbitrat corect.

Astfel,ieri dimineata la ora 9:00, http://www.prosport.ro/ scria urmatoarele:

Dacă în urmă cu câţiva ani Dinamo era frecvent avantajată de arbitraje, acum "câinii" sunt clar nedreptăţiţi de "fluieraşi". O dovedeşte o rapidă trecere în revistă a greşelilor grave comise contra dinamovistilor în cele 13 etape disputate până acum.

Meciul contra celor de la Rapid a fost un alt prilej pentru Cristi Borcea şi compania să sară la gâtul arbitrilor. Centralului partidei, Ovidiu Haţegan, i se impută două penalty-uri neacordate, unul la Torje, faultat în careu de Marius Constantin, şi unul la un henţ al lui AdrianIencsi. De asemenea, Cristi Borcea spune că golul Rapidului a fost precedat de un fault al aceluiaşi Iencsi la Andrei Cristea: "Imediat după meci am declarat că am avut două penalty-uri neacordate. Revăzând însă partida, am observat că golul Rapidului a fost precedat de un fault clar al lui Iencsi la Andrei Cristea". Cristi Borcea sustine că Dinamo a fost privată de 12 puncte din cauza greşelilor de arbitraj.Conform analizei ProSport, cel puţin 9 puncte ar fi avut Dinamo în plus în clasament, dacă nu existau greşelile de arbitraj.

Evident, nu se ştie dacă elevii lui Ţălnar ar fi fost şi lideri, pentru că şi alte echipe au reclamat probleme de arbitraj. Cele mai surprinzătoare, dar şi cele mai evidente rămân cele împotriva dinamoviştilor.

Craiova - Dinamo 0-0

Dănciulescu marchează, dar se semnalizează eronat ofsaid
Dănciulescu este faultat clar în careu de Dănănae, dar nu se acordă lovitură de pedeapsă
Niculescu scapă singur cu portarul, dar se semnalizează eronat ofsaid

VERDICT: 2 puncte pierdute

Dinamo - C. de Argeş 0-1

Două eliminări în prima repriză, Dragoş Grigore şi Tamaş fiind expulzati în minutele 13 şi 45. "Câinii" sustin că alta ar fi fost soarta meciului

Gaz Metan - Dinamo 1-0

Două penaltyuri neacordate, la Torje şi la Andrei CristeaGolul medieşenilor marcat din ofsaid

VERDICT: 3 puncte pierdute

Dinamo - Bistriţa 1-1

Marius Alexe este tras în careu, dar nu se dictează penalty
Andrei Cristea a fost faultat evident în careu, în ultimul minut, însă arbitrul era departe de fază

VERDICT: 2 puncte pierdute

Dinamo - Rapid 1-1

Penalty la Torje, după ce a fost oprit cu mâna în careu de către Marius Constantin

VERDICT: 2 puncte pierdute.

Iar in aceasta noapte, http://www.gsp.ro/ a continuat in aceeasi nota:

Dinamo ar fi fost lider detaşat dacă n-ar fi existat nici o eroare de arbitraj, în vreme ce actuala ocupantă a primului loc, CFR, s-ar regăsi abia pe locul 6, la 12 puncte de Dinamo.

o1. Dinamo are un scor de 0-10 în privinţa erorilor majore de arbitraj. Ultimul oară, "cîinii" au fost favorizaţi pe 11 aprilie 2009, cu o zi înainte de a fi arestaţi Constantin şi Penescu de către DNA!

2. CFR se poate lăuda cu un bilanţ de 4-0, fiind singura echipă din TOP 8 care nu a fost pedepsită semnificativ de către brigăzi nici măcar o dată.

3. Steaua conduce cu 3-1 la erori, prestaţiile îmbunătăţindu-se din momentul numirii la CCA a lui Avram, prieten cu Argăseală.

S-a jucat 40 la sută din campionat şi, ca în fiecare an, ierarhia Ligii I e stabilită în mare măsură de arbitri, autorii unor greşeli impardonabile şi în acest sezon. După 13 etape, s-au conturat deja 3 direcţii în relaţia arbitri - "granzii" campionatului.

Echipa care e, de departe, cea mai defavorizată se numeşte Dinamo, altă dată o preferată a "cavalerilor în negru". De fapt, declinul roş-albilor la capitolul arbitri a pornit din momentul în care DNA a declanşat ancheta în rîndul arbitrilor şi a şefului lor, Costică "Vîlcea". Pe finalul sezonului trecut a avut arbitraj potrivnic chiar la meciul-cheie de la Urziceni, în care a pierdut titlul, iar în actualul sezon are un record greu de egalat: 10 decizii majore împotrivă şi nici măcar una pro, fiind dezavantajată flagrant în nu mai puţin de 7 meciuri: cu Craiova (0-0), Internaţional (0-1), Gaz Metan (0-1), FC Braşov (1-0), Bistriţa (1-1), Poli Iaşi (3-1) şi Rapid (1-1).

11 aprilie 2009 » a fost ziua ultimului meci în care Dinamo a fost avantajată de arbitri la o partidă în România, întîlnirea cu FC Vaslui (4-1), cînd Ovidiu Haţegan a avut o manieră pro-Dinamo.

Niciun comentariu: