20.09.2008

DINAMOMANIA minte si se disculpa!!!

Am avut mereu convingerea si increderea ca http://www.dinamomania.net/ este un site obiectiv,corect si care militeaza pentru dreptate si acuratete in ceea ce priveste ceea ce se intampla la DINAMO.De ceva vreme insa,se poate observa cu ochiul liber,ca site-ul incepe sa capete un fel de rugina,incepe sa prinda un iz de mahala,in care administratorii au pareri si opinii impartite,in care cei care nu sunt de acord cu ceea ce scriu unii incep sa ii injure pe acestia din urma si multe altele...Personal nu ii cunosc prea bine pe baietii de la DINAMOMANIA,dar in astfel de zile involburate,nu m-ar mira sa aflu ca si acolo sunt interese si articole platite pentru a aparea pe site.Cat despre lupta de gherila pe care acestia,sau unii dintre acestia o duc impotriva conducerii dinamoviste,hai sa spunem ca nu este una barbateasca atat timp cat aleg sa isi exprime nemultumirile din fata unui calculator,in loc de a-si exprima frustrarile pe stadion sau fata in fata cu conducerea dinamovista.

Si ce s-a gandit ea,galeria,sa faca pentru a atrage atentia asupra faptului ca s-a saturat de gasca porcina care conduce clubul DINAMO?Si-au zis probabil,hai sa ne facem de cap,sa ne stie lumea de "bad boys",sa aratam tuturor ca nu se pune nimeni cu noi!Au omis insa sa zica faptul ca sunt platiti de conducere pentru diverse facilitati si asta nu ma va putea convinge nimeni ca nu e asa.Cunosc foarte bine,si nu pentru ca a recunoscut Borcea in presa de azi,cunosc foarte bine ca foarte multi de la DINAMO din galerie sunt platiti pentru deplasarile pe care le fac.Nu de alta,dar oricat de mare ar fi dragostea pentru DINAMO,nu sunt multi care si-ar permite din propriul buzunar o deplasare in Olanda plus cheltuielile aferente.Au mai omis si ca,prin tentativa lor de a trage un semnal catre conducere,au pus in pericol clubul,expunandu-l in fata unor sanctiuni drastice ce vor fi dictate de UEFA joia viitoare...
Nu stiu cat de veridica este informatia conform careia s-au drogat si s-au gasit seringi in baile stadionului si in peluza dupa ce au fost evacuati,dar nu m-ar mira deloc sa fie asa.Sa nu se uite discutiile de pe forum cand,dupa ce s-a aflat ca vom juca in Olanda,tara in care poti sa gasesti droguri in magazine,multi si-au exprimat bucuria pe DINAMOMANIA ca se vor putea face "high" legal.Iar toate astea combinate si cu alcoolul,ca beti sigur au fost...
De fapt,cine sunt acesti scandalagii care de-a lungul timpului au creat incidente,dupa cum relateaza pe larg si presa sportiva de azi,punand DINAMO in pericol de excludere si depunctare din diverse competitii?E simplu,sunt aceiasi 50-100 de baieti,vechii peluzei,vechea garda,majoritatea dintre ei membrii fondatori ai brigazilor din P.C.H. care taie si spanzura la noi in peluza,care se lupta intre ei pentru putere si suprematie,dar care atunci cand se lasa cu betie,se trezesc sa fie uniti impotriva a unor "ei" imaginari,cu care se lupta in cel mai penibil mod cu putinta.Ii stiti,sau daca nu ii stiti,oricum nu e mare pierdere.Eu oricum nu pot da nume pentru ca nu vreau sa imi sui lumea in cap cu urmatoarea ocazie cand voi mai merge la meci in Bucuresti.

Referitor la cele intamplate,DINAMOMANIA a remis ieri un comunicat prin care a incercat sa distorsioneze adevarul,desi ei pretind ca s-a intamplat asa cum il prezinta ei:

Adevarul de la Nijmegen / De ce a inceput totul?

Evenimentele de la Nijmegen au fost prezentate in media romaneasca ca de obicei in defavoarea fanilor dinamovisti. Reporterii DinamoMania prezenti la Nijmegen povestesc cum au decurs evenimentele: "Dupa ce fanii dinamovisti au aruncat primele torte pe teren, fanii olandezii au apelat la stewarzii prezenti la stadion intrebandu-i de ce permit fanilor romani sa arunce cu torte. Imediat mai multi fani olandezi au incercat sa fure de pe gard steagul NG aflat chiar in coltul tribunei dinamoviste. Imediat unul din liderii NG a tras steagul dinamovist, s-a urcat pe gard, si-a dat cureaua jos de la pantaloni si a inceput sa apere sectorul dinamovist spre care incepeau sa zboare scaune!", relateaza reporterii DinamoMania prezenti la Nijmegen.

TOTAL MINCINOS!De altfel ni se prezinta si filmuletul.Vizionati-l intai si apoi revin cu contraargumente:
Am gasit insa un alt filmulet pe Youtube,filmat din alt unghi,care ne arata ca nu a existat nici un moment intentia ca fanii olandezi sa captureze steagul NUOVA GUARDIA,si ca acestia erau la o distanta considerabila fata de acest steag.Plus ca fanii olandezi nu erau atat de prosti sa isi faca singuri probleme atunci cand conduceau cu 1-0...Nu ni se explica insa de catre DINAMOMANIA cine si de ce a aruncat cu torta in teren langa portarul gazdelor,torta de la care a plecat intreg scandalul.Si cel mai probabil nici nu vom afla raspunsurile la aceste intrebari.Deci,priviti cum "imediat fanii olandezi au incercat sa fure steagul NG"...
Apoi,vazand ca mesajele si comentariile nu le sunt favorabile,DINAMOMANIA incearca sa ii convinga pe suporteri sa treaca de partea lor,bagand pe site un articol in care se spune mai subtil sau nu ca cei din conducere sunt vinovati pentru ca s-a ajuns aici:

Mesaj din PCH

Dupa NEC Nijmegen 1-0 Dinamo si dupa tot ce a urmat dupa, un ultras din Peluza Catalin Hildan, a trimis urmatorul mesaj la DinamoMania

Ziua in care ar trebui sa spunem lucurilor pe nume…

"Piticul de etnie rroma din conducerea lui Dinamo spune ca se dezice de suporteri, afirma ca l-am facut de ras. Mai spune ca i-am facut tara de rusine (jegosule, tu nu ai tara!!!).

Regele buteliilor ne impartaseste faptul ca este dezamagit de derbedeii din tribuna, in timp ce Kasparov al tablelor se dezlantuie, spunand ca huliganii au facut Dinamo de ras.

Toti acesti indivizi mai sus mentionati reprezinta doar o parte din “actionariatul” lui Dinamo, care insa, din pacate, nu se mai identifica de mult cu oameni ca: Andone, Dumitrache, Moraru, Mateut, Augustin, Dinu, etc.

Nu huliganii au facut Dinamo de ras intrusilor, voi faceti acest club de ras, zi de zi, pe unde apucati, uneori doar prin simpla prezenta, alteori prin enormitatile pe care le debitati.

Ne faceti de ras prin nepasare, prin neputinta, prin batjocora,prin umilinte continue si repetate, nenorocitilor!

Eu unul,de mult nu ma mai mandresc cu acest Dinamo al vostru, eu am un Dinamo al meu, un Dinamo al “derbedeilor” si al “huliganilor” ce tare mi-e drag, singurul ce inca tine fruntea sus. Un Dinamo in care prietenia, onoarea, mandria si in special amitirile noastre conteaza mai mult decat o participare in Champions League. Noi, da!! ne batem!! ne batem cu ei, ne batem cu voi, ne bateam cu toata lumea pentru clubul nostru, pentru momentele cand ne cataram pe blocuri si pe stalpii de nocturna pentru a ne vedea familia, pentru a simti ca suntem respectati, pentru asta ne batem!

Ne batem cand ne batjocoriti Numele cu jucatori ca oprita, bostina, andrei cristea, dolha, pulhac iar lista ar putea continua la infinit.

Ne batem cand manjiti patima milioanelor de Caini doar pentru bani si ale voastre interese meschine, nesimtitilor!

Ne faci drogati?! piticule de etnie rroma, singurul drogat ce murdareste treptele stadionului e chiar fi-tu, piticul junior de etnie rroma.

V-ati batut joc de acesta credinta a noastra, ati facut sa ne simtim stingheri in propria casa iar in curand o sa ramanem doar cei 15-20 de “huligani”.V-am bate pentru asta, v-am bate pentru fiecare picatura de sudoare din munca lui Catalin, pentru ca in locul lui trebuia sa fiti voi, dar nu cer, ci in iad. In iadul profitorilor!

Cainii mei, nu-i acuzati pe cei din Olanda, asa ar trebui sa facem toti, insa poate mai elegant. Cum ar fi sa ne dam toti jos pantalonii, sa fim milioane de Ioan Andone la un loc, sa le zicem “pupati-ne in fund domnilor actionari, stimata presa, dragi spurcati avizi de performanta, pupati-ne in fund, nu ne intereseaza de voi”!
Semneaza,

Vocea Derbedeilor".

(cel ce semneaza acest articol,uita insa sa spuna si despre interesele pe care multi din galerie le au,despre cum multi dintre membrii marcanti ai peluzei au facut averi considerabile de pe spatele actionarilor,se vorbeste de "onoare" in comunicat,un cuvant ce nu isi are rostul aici,pentru ca ce au facut ei strict la meciul asta nu e nici pe departe onorabil si demn de mandrie,iar finalul e bun,dar daca pe suporteri nu ii intereseaza de actionari,de ce in permanenta incercam sa le captam atentia si de ce unii mai cu tupeu,dovedesc ca "nu le pasa" de actionari mai ales cand isi iau bani de la acestia?).

In primul rand specific ca nu sunt de partea conducerii in acest razboi galerie-actionariat,ca nu am cum sa fiu de partea conducerii din principiu.Dar nici cu galeria nu pot sa rezonez,care au crezut ca le rezolva pe toate,facand ce au facut,in schimb alegandu-ne cu un mare rahat si o imagine rusinoasa de care greu vom putea scapa in viitor.Nu sunt de acord cu limbajul exprimat in comunicat si mai ales,momentul in care s-a decis sa se faca acest comunicat,pentru ca nu are sens,atat timp cat suporterii au complicat situatia clubului la Nijmegen,pentru ca aici vorbim exclusiv de acest meci.Pentru toate celelalte,se putea discuta la Bucuresti...

Cum isi explica cineva ca mereu in ultima vreme dinamovistii au lasat in urma lor prapad pe unde au trecut?In 2005,au devastat 2 benzinarii in Bulgaria,in deplasarea de la Levski,in 2006,in avion au devastat tot ce le-a iesit in cale,la meciul cu Brugges,la Lazio au fost incidente,la meciul cu Beitar au aprins torte desi stiau ca acest lucru este interzis...Iar in Romania nu mai spun de meciurile de la Constanta si Buzau...Si repet!Sunt mereu aceiasi 50-100 de persoane,care isi spun "ultrasi" si vor sa para mai periculosi si mai cu mot decat toti.Sunt aceiasi care se lovesc cu pumnul pe oricine le sta in cale,dar intind mana emotionati cand trebuia sa le plateasca transportul in deplasare.
Nu pot spune eu mai multe,sau poate ca deja am spus eu destule ca altfel...Ideea de baza este,asa cum a spus cineva din galerie care nu a fost prezent la meci,ca ceva trebuie schimbat in peluza noastra.Dar nu se va schimba nimic pentru ca toata lumea se complace in mizeria in car s-a ajuns.

Si ar fi multe de spus pe aceasta tema,si nu stiu cat si ce a inteles fiecare din cele scrise aici,dar lumea trebuie sa inteleaga ca nu iti arati dragostea fata de un club,facandu-i rau!Nu iti arati atasamentul pentru un club,facandu-l de rusine,prin actiunile pe care le intreprind suporterii!Nu te declari "caine pana la moarte" pentru ca mai apoi sa fii beat turta si sa arunci cu torte in teren,nepasandu-ti ca DINAMO ar putea sa fie exclusa din cupele europene sau,in cel mai bun caz,ar putea primi o amenda substantiala...Ce naiba,doar nu plateste ala care a aruncat cu torta,plateste Borcea,Turcu,dupa care ii mai si injuram.E baietie asta,nu?E ceva cu adevarat vitejeste sa faci ce au facut ai nostri la Nijmegen,asa-i?

Suporterii nostri nu au nici o scuza,motivele fiind simple:nu se afla la prima abatere,eu stiu in mare parte cine sunt acestia si cam cat de mult gandesc ei,si mai stiu ca erau bauti!Punct.Mai departe las pe fiecare sa isi exprime in propria constiinta parerea despre ce s-a intamplat acolo.

Stiu,cine ar putea citi randurile astea ar putea spune:"da' ce mah,parlitule?Ai fost acolo de le stii pe toate?"Nu,my friend,nu am fost dar stiu ce s-a intamplat in proportie de 90 % si chiar daca as fi fost acolo nu as fi facut sau incurajat sub nici o forma actele de teribilism comise de suporterii dinamovisti.

Pentru ca spiritul,iubirea si simpatia unui suporter normal al unui club nu sta nici pe departe in forta bruta pe care acesta o detine in pumni,nici in cureaua desfacuta de la blugi,folosita pe post de bici sau mai stiu eu ce...un adevarat suporter stie sa rationalizeze si sa judece la rece,anumite lucruri si evenimente,nu sub influenta alcoolului si posibil a stupefiantelor...Nu poti arata niciodata dragoste prin violenta,asa cum niciodata nu poti arata ca esti treaz,atunci cand dai semne de inconstienta!...

Niciun comentariu: