01.08.2008

LA MULTI ANI,NUOVA GUARDIA!!!

De 12 ani incoace,la fiecare data de 1 august,dinamovistii,si in special membrii NUOVA GUARDIA,sarbatoresc ziua in care,la inceput de august,s-a infiintat aceasta brigada ce in timp avea sa faca istorie si furori pe stadioanele din Romania si nu numai...

Pe 1 august 1996 s-a scris o noua pagina in istoria ultras din tara si de atunci,an de an,avem motive sa retraim si sa rememoram clipele de glorie si spectacol oferite de cea mai veche brigada din peluza dinamovista.

Chiar daca anul acesta nu va fi ceva fastuos,am aflat ca baietii (membrii fondatori) se vor intalni in aceasta seara la o mica petrecere.Desi in prezent situatia NUOVEI GUARDIA este destul de neclara in ceea ce priveste statutul in P.C.H. datorita unor chestiuni ce nu pot fi dezvaluite aici,acest lucru nu umbreste cu nimic aniversarea celor 12 ani de existenta.

Si pentru ca ii cunosc mai mult sau mai putin pe majoritatea nuova guardiotilor,nu am cum sa nu fiu alaturi de ei cu sufletul,mintea si inima in aceasta zi,motiv pentru care le doresc un sincer:

LA MULTI ANI,SI LA CAT MAI MULTE COREGRAFII SI SHOW-URI PIROTEHNICE DE VIS!!!
Un scurt istoric al NUOVEI GUARDIA prezent in mai multe versiuni:

Nuova Guardia, primul grup ULTRAS ce sustine clubul DINAMO, a luat fiinta in 1996 la iniativa unor suporteri ai clubului care au dorit sa aduca un suflu nou "tifoseriei" propunandu-si sa creeze show-ul in tribune asa cum il vedem in Italia datorita fenomenului ULTRAS. 1996 este anul in care apar primele show-uri adevarate, primele coregrafii pe stadioanele din Romania, acestea fiind realizate de Nuova Guardia.

Incepand cu 1997, Nuova Guardia isi pierde caracterul de grup principal al peluzei NORD, din aceasta desprinzandu-se primele grupuri: Brigate Pantelimon, Mad Men (din Calea Mosilor), Dracula Boys Colentina, Firestarters Group Ambrozie.

Episodul "10 Mai 1997 ghencea in flacari" este un moment istoric pentru galeria dinamovista. Umilinta totala - stadionul stelistilor cuprins de flacari, pompierii abia reusesc sa opreasca flacarile. A doua zi galeria lui DINAMO era prezenta in jurnalele de stiri ale celor mai importante posturi TV din occident (CNN,EuroNews,etc). Dupa cateva zile pe adresa clubului sosesc faxuri de felicitare din partea celor mai importante grupari ultras de la AC Milan, Verona, Bari si Udinese.
Anii urmatori continua cu show-uri adevarate la fiecare meci important, precum si nelipsitele conflicte cu politia ("Asasini, gabori asasini!"). Din recuzita pentru derby-uri n-a lipsit niciodata COREGRAFIA , arsenalul fiind completat de torte, fumigene, confetti, role de hartie, zeci de tobe si steaguri.
Apar in continuare grupuri si brigazi de cartier,cum ar fi: Guardia Tei, Rebels Unitatii, Vitan Group, Front Titan, Boys(care a ramas unul dintre cele mai active grupuri din peluza), Hooligans Salajan, Gruppo Rahova , Berceni Squad, Gruppo d'Assalto, Vitan Clan, Nucleo, Crazy Girls, Gruppo Regie, Gruppo Obor, Ultras Tei, Colentina, Sud Korps, Comando Herastrau, Rahova Fans, Supras, Ultra' Salajan, Tifosi Ultra', Ultras Balta Alba. Desi in ziare galeria lui DINAMO este denumita Nuova Guardia, acesta este doar un grup din peluza. Acum datorita numarului insemnat de grupuri ce alcatuiesc peluza, pentru galerie este folosit numele generic "ULTRAS DINAMO".
-------------------------------------------------------
Nascuta in august 1996, ca urmare a consolidarii unui nucleu de sustinatori care aveau in comun iubirea pentru DINAMO si aderenta la fenomenul ultras, ca mod de manifestare a dragostei pentru echipa favorita - model de inspiratie 100% italiana - NUOVA GUARDIA a fost ani buni grupul conducator al peluzei Nord.

Principiile care au ghidat NUOVA GUARDIA in drumul spre calitatea de lider incontestabil al fenomenului ultras romanesc au fost clare , simple si bine definite: sustinerea echipei favorite, indiferent de conjunctura si locul in care joaca; crearea unei atmosfere pe care ziaristii au catalogat-o ca fiind singura cu adevarat "italiana" din cenusiul nostru campionat; dar mai presus de toate a fost onoarea grupului nostru, ambitia de a ne ridica mult peste nivelul sportiv al competitiei - prin coregrafii si atmosfera creata; peste nivelul social al tarii - prin mentalitate, atitudine si credinta.
Generand idei, deschizand orizontul multora, a fost normal ca pe parcurs N.G. sa-si piarda caracterul de grup principal al peluzei, din acesta desprinzandu-se cateva grupuri inchegate, omogene si respectate cu care cei care alcatuiesc N.G. au relatii de colaborare si respect.

Sa vizionam mai jos cateva imagini epocale ce,la vremea respectiva,era visul oricarei galerii sa faca,in timp ce NUOVA GUARDIA dadea tonul fenomenului si nu ezita sa faca uz de toate materialele posibile pentru a impresiona si pentru a incanta privirile tuturor suporterilor,indiferent de echipa cu care simpatizau!...
Inevitabil si cateva filmulete cu galeria lui DINAMO de-a lungul timpului.Merita vazute!;)


3 comentarii:

Anonim spunea...

multumim de urari , majoritatea membrilor NG considera data de 15 aug ca data exacta a infiintarii NG, eu insa vreau sa ramana 01.08, e si mai aproape de ziua lui nea Cornel, sper sa avem puterea de a evolua si in viitor, spre binele peluzei,dar mai ales spre binele lui DINAMO

A.G.M.DINAMO. spunea...

Cu placere,Mihnea,merci si eu pentru mesaj.Sa cresteti mari si sanatosi si sa ramaneti aceiasi baieti de nota 100 (o suta).Te-am :*.

Anonim spunea...

MAXIM RESPECT NG96! tineti capul sus si nu renuntati! poate ar trebui sa mai cresteti numeric sa fiti mai puternici..poate ii convngeti pe cei din FRONT48 sa vina alaturi de voi ca membrii NG96 cu totii in spatele aceluiasi banner legendar!