08.07.2009

In atentia microbistilor:se lanseaza DIGISPORT!

http://www.prosport.ro/ anunta ieri ca,cel mai probabil la mijlocul saptamanii viitoare,un nou canal de sport se va lansa in Romania,anume Digisport,care va transmite si meciuri din Liga I-tai.

Nu va bucurati insa deoarece Digisport va fi receptionat de catre tot atat de putinI romani ca si in cazul GSP TV,in speta doar de catre cei care sunt abonati ai RDS&RCS.

Lesne de inteles ca pentru noi,ceilalti,abonati la UPC sau alte firme de cablu,nu ne ramane de facut decat ce am facut si pana acum:sa urmarim meciurile online,pe site-uri care transmit aceste posturi TV care ofera meciurile lui DINAMO si nu numai.

Pentru fanii stelei,"surpriza" chiar acum vine:meciul retur dintre Ujpest si steaua,din turul al II-lea al Europa League,care va avea loc la unguri,va fi disponibil doar pe Digisport,nici un alt post TV mai bine cotat si cu o mai mare acoperire la nivel nationa nearatandu-si interesul pentru aceasta partida.

Una din vestile bune,din punctul meu de vedere,este ca Digisportul va transmite in fiecare week-end meciuri din campionatele puternice din vestul Europei,cate 5 din Spania-Primera Division si 3 din Germania-Bundesliga.

Va las mai jos cu stirea oferita de PROSPORT,in care va rog sa fiti atenti cu privire la optiunile (adica gradul de importanta al meciurilor din fiecare etapa) pe care le va prelua Digisport de la GSP TV.Nu de alta dar,pentru majoritatea celor dintre noi,urmeaza inca un an in care fotbalul intern iar nu va fi vazut la televizor...

Digisport va emite de la jumătatea lunii iulie. Partea bună este că noul post de profil va fi vizionat în pachetul de bază, deci fără să necesite costuri suplimentare. Partea rea, la el va avea acces acelaşi public ca şi până acum. Cel abonat la RCS&RDS, operator cu o acoperire de 40 la sută din teritoriul României.

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul turului Ligii 1, iar odată cu acesta s-a conturat şi modul în care vor fi împărţite transmisiile tv în sezonul 2009-2010. Dacă prima opţiune va rămâne în continuare la Antena 1, celelalte transmisii din etapă vor fi împărţite între GSP TV şi Digisport, cele două canale de sport urmând să coexiste pe aceeaşi platformă, cea a RCS&RDS. „Noi vom transmite opţiunile 3, 4 şi 6, iar GSP TV, opţiunile 2, 5 şi 7. Ar mai fi opţiunile 8 şi 9, care probabil că nu vor fi transmise de nimeni, pentru că, prin contract, suntem obligaţi să dăm minimim şapte meciuri pe etapă”, a declarat Teo Avrămescu, directorul departamentului Sport de la Digisport.

Digisport va intra puternic pe piaţa de profil dând o lovitură grea tocmai GSP TV, cu care împarte acelaşi public. Pe lângă Liga I, puiul RCS va mai transmiste campionatele de fotbal din Spania (5 meciuri pe etapă şi rezumate) şi Germania (3 meciuri şi rezumate), Campionatul Mondial de Motociclism, turnee de tenis şi Ligile Naţionale de handbal, masculin şi feminin, plus meciurile de acasă ale naţionalelor de handbal. „Nu ne axăm doar pe fotbal. Vrem să dovedim că avem o paletă echilibrată”, a punctat Avrămescu. De asemenea, surse din piaţă susţin că Digisport va transmite şi meciul din Ungaria, Ujpest – Steaua, din Europa League.

Cum se împart opţiunile

Opţiunea 1: Antena 1
Opţiunea 2: GSP
Opţiunea 3: Digisport
Opţiunea 4: Digisport
Opţiunea 5: GSP
Opţiunea 6: Digisport
Opţiunea 7: GSP TV
Opţiunea 8: -
Opţiunea 9: -

2 comentarii:

R.Dobroi spunea...

Interesant .. si eu ma mut in curand pe RDS numai pentru ca am GSP TV! Iar acum ca am aflat si ca se introduce DigiSport, chiar am motive solide ;) Tu nu te muti pe RDS? Ca diferente e un 1 leu..Dar defapt nu suma conteaza, ci actele si toate tampeniile alea... :|

A.G.M.DINAMO. spunea...

Pai tocmai de asta,Radule!Nu e vorba de bani cat e vorba de hartogaraie si alte cacaturi,asa ca raman pe UPC,iar meciurile le voi vedea in continuare pe net.

Oricum nu am ratat nici un meci sezonul trecut si chiar m-am obisnuit sa vad meciurile pe calculator.Nu e mare diferenta intre TV si PC...