30.06.2009

Bacauanii au ramas ieri doar cu sperietura...

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana,municipiul Bacau a fost ieri scena unui fenomen pe cat de rar,pe atat de bizar si infricosator.Dupa ce joia trecuta peste oras a cazut o ploaie cu grindina de marimea unei nuci (fiind cea mai mare grindina pe care eu personal am vazut-o abatandu-se peste Bacau),in dupa-amiaza zilei de ieri bacauanii au asistat,in jurul orelor 16:00,la cucerirea cerului senin de catre o plapuma de nori a carei intunecime a facut ca orasul sa se scufunde in semi-intuneric,desi mai erau ore bune pana sa se astearna seara.

La ora 16:00 vizibilitatea naturala si senzatia era aceea de la ora 21:30.Ceea ce a frapat in special a fost viteza cu care s-a deplasat acest val de nori,totul intamplandu-se foarte rapid si subit,incat oamenii care se aflau la acea ora in locuinte au fost luati prin surprindere de "inserarea" in mijlocul zilei.Un alt lucru ce a dat emotii simplilor cetateni,au fost culorile acestor nori,care,cum spuneam mai sus,au fost extrem de inchisi la culoare.La un moment dat,se puteau distinge nuante de un gri-verzui ceea ce i-a facut pe unii oameni sa creada ca grindina de joia trecuta va fi o joaca de copii pe langa ce-ar fi putut sa aduca norii astia.

In oras,din cauza panicii provocate de perspectiva caderii unei noi ploi cu grindina de marimi mari,in trafic s-au creat ambuteiaje.Sub podul de la Narcisa,ca si zilele trecute,s-au adapostit zeci de masini,in timp ce oamenii aflati in centrul orasului s-au adapostit pe treptele hotelurilor s-au in interiorul diferitelor terase.

Din fericire,valul de nori a trecut peste Bacau fara sa lase in urma decat o ploaie zdravana,insa in alte localitati din judet a facut prapad.Cateva zeci de localitati au ramas in cateva minute fara curent electric iar alte gospodarii au fost inundate,asa cum a anuntat cei de la http://www.realitateabacau.ro/ in stirea urmatoare=>http://www.realitateabacau.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3630:FURTUN.

De asemenea,si http://www.adevarul.ro/ ,editie de Bacau,a scris despre acest lucru,titrand,fara sa exagereze prea mult,ca:

Bacău: S-a făcut noapte în plină zi

În doar trei minute orasul a fost acoperit de nori negri iar trecătorii au luat-o la fugă de frică să nu fie loviti de vijelie.

La ora 16.00 o ploaie torentială s-a abătut asupra orasului Bacău. Soferii si-au acoperit masinile cu pături, de frică să nu fie lovite de gheată, iar trecătorii s-au adăpostit sub scările blocurilor.

Clopotele Catedralei Ortodoxe din centrul orasului au fost trase încontinuu pentru a împrăstia norii. ”Am mai văzut nori asa de negri o singură dată în viata mea când am fost într-o excursie în Serbia. La noi în oras e prima dată când văd asa ceva. E ora 16.00, e vară, si deja zici că e noapte afară”, ne-a spus speriat Ioan Sâmbure, un băcăuan care s-a adăpostit pe scările hotelului Moldova.

29.06.2009

In fiecare vara e aceeasi poveste

Ma asteptam sa se intample si anul asta,numai ca nu asa de curand...CET Bacau (Centrala Electrica de Termoficare) (http://www.cetbacau.ro/) a sistat livrarea apei calde in tot orasul pe o perioada nedeterminata,din cauza datoriilor acumulate de restantieri.Inca de vineri dimineata am constatat ca atunci cand dadeam robinetul sa curga apa calda,tevile gajaiau a seceta in conducte.Anul trecut am ramas fara apa calda pe 13 august,exact cu o zi inainte de ziua mea de nastere.N-am sa uit prea curand cum,in noaptea de 13 spre 14 august,eu incalzeam de zor la aragaz apa ca sa fac baie si sa fiu curat,caci dimineata la 7:00 aveam tren spre Bucuresti,petrecandu-mi atunci a 22-a aniversare la DINAMO!
Apa calda a revenit atunci pe 20 septembrie,dupa 5 saptamani.nul asta,oprind-o inca de la sfarsitul lui iunie,cine stie cand naiba o dura toata treaba.

Prima oara am crezut ca e vorba doar de o reparatie in oras,dar,interesandu-ma pe site-urile cotidianelor locale,am putut observa ca nu e de fapt decat o decizie a regiei de distribuire a gazelor catre CET,la randul ei CET hotarand sa sisteze furnizarea apei calde catre populatia bacauana.

http://www.adevarul.ro/ ,editie de Bacau,a scris despre acest lucru pe data de 27 iunie:

Şefii CET au închis robinetele pentru populaţie din cauza restanţelor la E.ON

Societatea de termofi-care are datorii de 15,9 milioane de lei la E.ON, dar trebuie să recupereze de la rău-platnici 25 de milioane de lei.

Aproape 24.000 de apartamente din municipiul Bacău racordate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului au rămas fără apă caldă. Conducerea CET a luat această hotărâre din cauză că E.ON Gaz a sistat furnizarea de gaze naturale către societatea băcăuană. „E.ON Gaz ne-a oprit gazul pe o perioadă nedeterminată, însă noi încercăm să negociem cu ei un program de eşalonare a debitelor”, a declarat Elena Cârnu, purtător de cuvânt la CET Bacău. Restanţelor acumulate de CET Bacău se ridică la aproximativ 15,9 milioane de lei. Chiar dacă şefii CET speră să obţină o amânare a plăţii datoriilor, nimeni nu vrea să rişte un pronostic cu privire la data când băcăuanii vor beneficia de un program normal de furnizare a apei calde. „Noi avem de recuperat de la asociaţiile de proprietari peste 25 de milioane de lei. E o sumă mai mare decât datoria pe care o avem noi către E.ON Gaz. Practic, dacă nu recuperăm aceşti bani, nu putem relua furnizarea către populaţie a apei calde”, a mai spus Cârnu.

Toţi plătesc pentru rău-platnici

Cei mai supăraţi pe decizia CET sunt proprietarii de apartamente care figurează la asociaţiile de proprietari cu datorii zero sau cu restanţe foarte mici. „Eu stau la etajul zece şi mai am un vecin la etajul III care este racordat la CET. Nu avem datorii către asociaţie şi totuşi ne-au oprit apa caldă. Nu este corect ceea ce se întâmplă”, a spus Rodica Chelaru, o băcăuancă racordată la CET.

Bineinteles ca ma numar in situatia celor care trebuie sa suport neplata facturilor de catre rau-platnici,pentru ca nu am datorii la intretinere,poate doar cateva sute de mii de lei vechi,acumulati in ultima jumatate de luna,de cand am platit ultima oara intretinerea.Insa,ii inteleg pe cei care n-au fost la fel de punctuali cu datoriile.

De unde naiba sa plateasca unii oameni intretinerea?Din pensiile pe care guvernul a promis ca le majoreaza si nu le-a mai majorat?Din salariile pe care guvernul a zis in campania electorala ca le va majora cu 50%,votand chiar in unanimitate in acest sens,promulgand legea,pe care ulterior le-au lasat asa,pisandu-se pe ea de lege,incalcand-o?Din putinii bani pe care oamenii ii pastreaza pentru mancarea din ce in ce mai scumpa?

N-am inteles niciodata de ce aceasta decizie a opririi apei calde vine intotdeauna vara,in anotimpul cel mai calduros al anului,cand tot omul are nevoie sa se spele mai mult ca oricand,cand vine obosit si transpirat de la munca.O.K.,sunt datorii,am inteles,dar sa iti bati joc de oameni nu merge.Nu e corect.Macar 1-2 ore pe zi si tot s-ar fi putut gasi o cale de mijloc pentru a se mai face economie la consum si pentru a nu lasa nici omul sa stea nespalat sau sa-si piarda cateva ore pe zi incalzind apa.

Stati sa vedeti de-acum mirosuri de transpiratie in mijloacele de transport in comun din Bacau si nu numai.Nici nu vreau sa ma gandesc ce e in familiile care nu au 3-4 copii si nu au centrala termica.Ganditi-va:parintii vin de la munca,copii de la joaca,cu hainele murdare.Cata apa trebuie incalzita (si gaz consumat) pentru ca o astfel de familie sa fie curata zilnic?

Eu insumi a trebuit sa-mi pierd 3 ore ieri dupa-amiaza incalzind apa,pentru ca nu am centrala si nici nu vreau sa-mi pun vreodata si am sa spun si de ce.In primul rand e posibil sa nu fie cine stie ce afacere cu economia asta daca ai centrala:bunica-mea care sta in centru are centrala de 3 ani si culmea,acum ii vine factura mai mult ca atunci cand nu avea!Plus ca nu-mi surade sa dau vreo 20.000.000 de milioane de lei (vechi) numai pe centrala cand as putea sa fac altceva din banii aia,mai ales ca nici nu-i am in mana.Iar sa m-apuc sa sparg pereti prin apartament ca sa montez tevile si caloriferele,sa stau cateva zile intr-un haos de nedescris nu am nici timp,nici rabdare.

Asa ca nu am de ales si nu-mi ramane decat sa-ncalzesc apa din greu,blestemand zilnic tara asta de cacat si injurand destinul ca m-am nascut in Romania!Tara civilizata si europeana cica!Unde in 2009 esti nevoit sa traiesti ca o vita in conditii ca la 1900,desi suntem in 2009 si facem parte din UE si NATO!Nu conteaza cine esti,cum te numesti,esti doar un cetatean,important doar cand sunt alegeri,in rest cei ce conduc tara asta se pisa pe tine,iti taie cand vor ei utilitatile de baza,fara sa te anunte,isi bat joc de nivelul tau de trai,te lasa sa te chinui,cand ai putea sa traiesti mult mai bine daca cei votati sa te reprezinte ar face mai mult pentru tine,daca le-ar pasa si si-ar face datoria...

Deci,ramane cum am stabilit,ma cac pe Romania...Cine e multumit cu viata de aici si cu oamenii care o populeaza ori are prea multi bani,ori a scapat de curand din vreo pestera si se bucura ca e liber in jungla asta pe care o vede zilnic prin fata ochilor sub forma unei astfel de tari nenorocite!

28.06.2009

Avem din nou muzica pe blog!>:)

Dupa cum s-a putut constata,in special fonic,blogul are inca o data "glas"!Ma bucur enorm ca am gasit inca o modalitate de a face sa se auda automat muzica aici.Tineam mult ca pe blog sa se auda saptamanal cate o melodie diferita pentru ca,spre deosebire de altii,n-as fi vrut sa am un blog de tip mormant,adica unde nu se aude nici musca.

Chit ca pentru unii e deranjant n-am sa ma ascund si am sa spun ca putin imi pasa.Cui ii place,va vizita blogul in continuare,cu tot cu muzica pe el!Mai ales ca e un bun remediu de a mai starpi si extermina putinii (dar suficientii) cocalari manelisti care si-au gasit adapost.Lor le-am pregatit una dintre piesele mele rock preferate \m/:Korn-"Evolution",despre care urmeaza sa scriu peste 2 articole,melodie care a stat chiar la baza unui articol scris de mine anul trecut.Veti vedea mai tarziu despre ce e vorba...

Revenind,trebuie precizat ca muzica se aude inca de acum 4 zile numai ca abia azi mi-am facut timp sa scriu despre acest lucru.Intamplarea face ca n-as fi reusit sa imi pun din nou muzica pe blog daca nu mi-ar fi dat cineva un comentariu,la articolul despre una din spurcaciunile blogosferei autohtone (link=>http://agmdinamo48.blogspot.com/2009/06/mori-in-chinurimicrobule.html).
Ma folosesc de prilej pentru a-i raspunde aici,pentru ca cine stie cand voi mai avea chef si timp (combinatie atat de rara la mine) sa-i raspund altadata:

Multumesc pentru aprecieri,Ionut!Asa cum ii spuneam si celui care daduse un comentariu inaintea ta,un bacauan de-al meu pe nume Radu,as fi scris mai multe iar articolul ar fi fost mai reusit daca il scriam cu cateva zile inainte,cand fusese initial programat.Sunt insa deosebit de sincer cand iti spun ca nu m-a incantat faptul ca ai dat mass cu link-ul acelui articol,pentru ca nu sunt de acord cu astfel de metode...Multumesc frumos pentru comentariu,mult noroc si tie,si in privinta traficului,mie,personal,mi se rupe de el!

Dand click pe numele lui,am intrat pe blogul acestuia http://www.ionutzpage.blogspot.com/ care,incepand de a doua zi a fost schimbata cu urmatoarea adresa: http://www.ionutzblog.fnhost.org/. Am ramas uimit cate lucruri interesante si utile am putut gasi pe blogul lui!Practic,Ionut ofera tutoriale pentru diverse chestiuni ce au la baza notiunile de internet.De altfel,un astfel de tutorial mi-a atras atentia:"Cum se face un music player pentru blogul tau?"
Am urmat instructiunile,mi-am facut cont pe http://www.mixpod.com/ si restul e istorie.Interesant e ca nu merge sa folosesti acest widget pentru hi5,doar pentru blog.As fi vrut sa imi pun imnul integral al lui DINAMO si pe pagina mea de hi5,din moment ce IMEEM (http://www.imeem.com/) nu mai ofera decat bucati de 30 de secunde din melodii).Momentan,ma multumesc si cu atat si raman cu bucuria de a avea din nou muzica pe blog.Pe aceasta cale ii multumesc lui Ionut inca o data pentru comentariu,pentru ca fara el nu i-as fi descoperit prea curand blogul si nu as fi gasit articolul care ma indruma,pas cu pas,spre cum sa fac sa se auda din nou muzica pe blog!

Alinierea,jos in genunchi,ochii inchisi si gura cascata (sa nu folositi dintii)!

Dar mai intai de toate,raspundeti,nu atat mie cat voua insiva,la urmatoarele intrebari (la care tot eu voi incerca sa dau o varianta de raspuns cat mai plauzibila pentru fiecare):

1)De ce dintr-o data toti v-ati apucat sa scrieti de Michael Jackson abia dupa ce acesta a murit si nu in timpul vietii lui?

(Pentru ca sunteti niste ipocriti,niste falsi,niste avizi de trafic,pentru ca tot ce-ati urmarit a fost sa va cresteti in perioada asta numarul de vizitatori,profitand de moartea unui om,ce-i drept,celebru,pentru acest lucru).

2)De ce v-ati facut toti dintr-o data fani Michael Jackson,desi multi dintre cei care au scris despre moartea lui nici macar n-ati auzit de el in timpul vietii lui sau nu i-ati acordat nici o importanta,unii dintre voi facandu-l pedofil si ironizandu-l din cauza aspectului sau fizic?

(Pentru ca zilele astea e la moda sa te dai suferind,nu conteaza ca ai 10-11-15 ani si n-ai auzit in viata ta o melodie de-a lui,senzatia ca mai sunt atatia oameni ca tine care se prefac ca ii afecteaza moartea lui Michael si din cauza careia nu mai pot dormi noaptea e marfa).

3)Cand pula mea o sa incetati cu cacaturi si englezisme gen "R.I.P."?Ce tare e sa folosesti 3 litere pentru a-ti exprima regretele si parerile de rau la adresa mortii unui om,nu?Sau asta e singura expresie pe care o stiti din engleza?

(Cand o zbura porcu'...Penibilii vor ramane penibili intotdeauna!).

4)Cati dintre voi chiar stiati ceva despre Michael Jackson si i-ati ascultat muzica?(In afara de zilele astea cand v-ati "documentat" din greu pe Youtube,ca habar n-aveati sa spuneti macar titlul unei melodii de-a lui!)

(Prea putini,fata de numarul celor care s-au grabit sa scrie despre decesul lui).

5)De ce sunteti intr-atat de idioti incat sa scrieti acelasi lucru pe care l-au scris toate site-urile posibile,acelasi lucru pe care l-au difuzat toate canalele de televiziune care au facut ample reportaje despre vestea disparitiei artistului?Iarasi va credeti formatori de opinie si miezul din covrig,crezand ca fara voi nu mai stie lumea ce se intampla pe planeta?

(Pentru ca asta e meseria voastra:sa fiti papagali si sa copiati tot ceea ce se stie si se transmite deja la scara planetara.Nu conteaza ca au mai anuntat stirea alte cateva milioane de oameni pe lumea asta,inca unul in plus nu strica...Iar pentru cine nu intelege diferenta dintre un blog si un site iata definitia:un site este o sursa de informatii online administrata de o echipa de oameni,in vreme ce un blog apartine,in 99% din cazuri,unei singure persoane,avand caracter de jurnal virtual al fiecaruia ce detine un astfel de spatiu online).

6)De ce majoritatea dintre voi vreti sa induceti cititorilor vostri senzatia ca nu mai puteti de durere din cauza mortii lui,cand,in spatele tastaturii,va rugati cu 10 maini sa va mai creasca si voua numarul de vizitatori?

(Pentru ca aveti un caracter atat de abject,pentru ca sunteti in stare sa faceti o muie oricui numai ca sa va viziteze blogul,pentru ca sunteti disperati sa va faceti cunoscuti si nu mai stiti la ce metode sa apelati sa fiti si voi bagati in seama,moartea lui Michael Jackson reprezentand in zilele astea o adevarata mana cereasca pentru voi.Va doresc sa aveti aceeasi soarta pe care a avut-o si el:sa muriti!Dar nu la aproape 51 de ani cat a avut el ci pur si simplu sa muriti!Cat mai curand posibil!Azi daca se poate!)...
Mda...Dupa cum vedeti,la fel ca si cu seismul din luna aprilie,m-am ferit sa scriu pe blog despre moartea cantaretului american.Nu gasesc nimic mai penibil decat sa scriu pe blog ceva ce s-a anuntat din greu la tv,in presa,la radio sau ceea ce a aflat deja majoritatea.

Insa in blogosfera lumea nu s-a lasat mai prejos si a inceput sa dea copy/paste la tot ce au putut prinde cu privire la stire.Au mai bagat si o poza-2,asa,pentru efect melodramatic.Ca sa dea bine...Pana sa moara,daca le-ai fi zis sa scrie un articol despre Michael Jackson te-ar fi scuipat intre ochi,zicandu-ti:nu scriu articole despre pedofilul ala,nu ma intereaza,nu umplu eu blogul cu mizerii...

Iata-i acum!Ai zice ca in prezent toata lumea e fan Michael Jackson dupa setea cu care au scris majoritatea bloggerilor.A fost nevoie ca acesta sa treaca in nefiinta pentru ca romanii sa isi aduca cu adevarat aminte de el.Ma irita cand vad ca zilele astea orice cacat cu cosuri pe fata isi permite sa vorbeasca de Michael Jackson de parca l-ar fi cunoscut din '74...Dar asta e lumea si din pacate ipocrizia si spiritul de turma nu se pot eradica.

Lumea e ahtiata sa profite de pe urma oricui,inclusiv a mortii oricui.Adevarul insa e trist dar adevarat:Michael Jackson valoreaza acum mai mult mort decat viu.Imaginea lui,melodiile lui,albumele lui,hainele lui,toate obiectele lui au o insemnatate mai mare pentru ca apartin unui om care a intrat in istorie.Cu exceptia gunoiului pe care il aruncam la tomberon,cam tot ce apartine de trecut devine mai valoros decat a fost atunci cand a fost cazul,in privinta oamenilor,fata de cand acestia traiau.

E tragic nu neaparat ca a murit Michael Jackson.E tragica moartea oricarui om care nu traieste mai mult de 51 de ani.Dar,lumea merge mai departe.La o adica zilnic mor,pe tot cuprinsul Globului,fara exagerare,mii si mii de oameni.Singura diferenta e ca acestia nu au fost celebri.Dar ce conteaza viata unui om normal spre deosebire de viata unui superstar?De ce ajungem sa facem distinctii intre noi,ca in lumea animala,unde fiecare specie are ierarhii?

Concluzionand,desi nu am dreptul sa judec,avand in vedere cine a fost si ce a dobandit de-a lungul vietii sale,pot spune ca a avut un sfarsit stupid.Sa ajungi la un moment dat sa ai o avere de peste un miliard,si cu toate astea sa mori inglodat in datorii si parasit de mai toata lumea mi se pare o tampenie.Dar asta e pretul pe care il platesti atunci cand vrei sa ai o viata presarata de excentritati...

Cat despre micuti,asa,bagati ca xeroxul acelasi titlu,aceeasi stire,doar sunteti bloggeri,ce naiba?Si va rog eu mult,decat sa mi-o luati in nume de rau pentru tot ce am scris in articolul asta,mai bine mi-o luati in gura! (sa n-aveti buze reci si dinti ascutiti ca ne suparam!).

Asta-i copacul cu pricina...

(Ca sa intelegeti pe deplin articolul,trebuie sa accesati acest link=>http://www.realitateabacau.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3605:PLOAIE-CU-GRINDIN%C4%82---20-de-gospod%C4%83rii-din-Hemeiusi-au-acoperi%C5%9Ful-g%C4%83urit-de-grindin%C4%83_2009-06-25-21-48-14&&catid=11:vremea&&Itemid=15 si sa fiti atenti dupa secunda 50 din reportaj).

Asta e copacul la care se face referire.In urma ploii cu grindina de joi dupa-amiaza acesta a cedat catorva adieri mai consistente de vant,desi,paradoxal,nu au avut loc rafale puternice de vant si nici pomul nu era batran si uscat,avand in vedere ca a avut "puterea" sa inverzeasca si in acest an.Cu toate astea surprinde ca acesta nu s-a rupt din radacina...

In mod curios,copacul,care se afla in cartierul meu,la doar vreo 50 de metri de scara unde locuiesc,cazand peste firele de curent,de internet,de telefonie fixa si de mai stiu eu ce,n-a provocat nici o paguba,ramanand atarnat de ele pana ce au venit cei de la Primarie,insarcinati cu ridicarea lui.Si tin sa adaug ca acestia au intervenit cu promptitudine.In aproximativ jumatate de ora zona a fost curatata.

Joi dupa-amiaza,orele 17:00
Vineri dimineata,orele 5:30

26.06.2009

Audio & video:Fenomenele meteo extreme au lovit din plin Romania!

Natura ne-a demonstrat din nou ieri ca ne putem pune cu orice si cu oricine pe lumea asta,numai impotriva ei nu.Atunci cand se dezlantuie,nimeni nu ii poate sta in cale cu nici un chip.Omenirea,atat de inventiva si inovatoare,n-a gasit inca leac la seisme si fenomene meteo extreme.

Tot ceea ce omul nu poate stapani,devine automat un motiv de teama pentru fiecare dintre noi.Sa stii ca ceva te poate lua prin surprindere oricand (un cutremur,un fulger) te face vulnerabil si te pune pe ganduri.In momente precum cele de ieri vedem cu adevarat cat de mici suntem,de fapt,in raport cu ceea ce poate natura.

Ieri a fost randul jumatatii estice a tarii sa fie brazdata de ploi torentiale.Mai mult decat atat,grindina a cazut in cantitati neasteptat de vaste pe tot cuprinsul tarii.Cel mai infricosator fenomen a avut loc in judetul Constanta unde s-a format chiar si o mica tornada,semn ca natura a luat-o razna si nu mai putem fi siguri de nimic atunci cand vine vorba de capriciile ei.

Jurnalele canalelor de televiziune au relatat pe larg prin ce au trecut oamenii din zona Moldovei in special,acestia fiind cei mai loviti de urgiile naturii.Va ofer,prin intermediul site-urilor http://www.stirileprotv.ro/ si http://www.videonews.ro/
filmulete cu furtunile care s-au petrecut in diferite orase ale Romaniei:

In Targu Frumos,judetul Iasi,grindina a cazut in cantitati si marimi mari:In Roman,judetul Neamt,grindina nu a fost la fel de distructiva: La Constanta,asa cum va spuneam,s-a format o mica tornada:Colaj de secvente din diferite orase ale Romaniei:Radauti-judetul Suceava:

FOTO:efectele furtunilor din ultimele zile

Cele mai recente 48 de ore au reprezentat un cosmar pentru o insemnata parte a regiunii Moldovei.Aici s-au abatut ieri si alaltaieri furtuni violente,insotite de bucati mari de grindina,care,asa cum era de asteptat,au provocat pagube insemnate,constand in acoperisuri avariate,masini cu parbrize sparte si tabla indoita,mii de hectare intregi de cereale.

S-au semnalat,bineinteles cu precadere in zona rurala,multe inundatii,ca urmare a iesirii din matca a diferitelor cursuri de apa.Cum spuneam,cele mai afectate judete au fost cele din partea nordica a Moldovei si din regiunea Carpatilor Orientali.Iata cateva instantanee surprinse ieri si oferite de http://www.realitatea.net/:

In Baia Mare au avut loc inundatii:
In Sibiu grindina a fost si ea prezenta:
In Covasna grindina deasa a avut proportiile unor mingi de ping-pong:
La Radauti,judetul Suceva,acoperisul unui bloc a fost luat pe sus de vantul puternic si facut praf:

In Bacau,soferii si-au adapostit masinile de grindina unde au putut...

...inclusiv sub podul de la Narcisa,pe sinele de cale ferata (inca circulate)!Au avut loc,datorita aglomeratiei,si mici tamponari intre autoturisme.

http://www.realitatea.net/ relateaza si ofera si imagini:

Sub pod în zona Narcisa din Bacău, în timpul unei ploi cu gheaţă toată lumea prezentă acolo încerca să-si ferească maşinile de grindina destul de mare. A se observa şi maşinile lăsate pe linia ferată.

Grindina (de marimea unei nuci) a facut prapad ieri in municipiul Bacau!In alte localitati din judet,grindina a fost si mai mare...

Bacau,25 iunie 2009,orele 15:00.Cerul e innorat,adevarat ca se anuntase ca va ploua.In mod bizar,vantul nu bate mai deloc.Se poate spune ca e linistea dinaintea furtunii,dar n-a fost pana la urma nici o vijelie.Norii au o culoare ciudata,un albastru inchis spre gri,dar nici ei nu par sa aduca altceva decat ploaie in stare lichida... Si incepe...Primele picaturi timide,stropi mari.Ocazional,cerul geme infundat,din cauza tunetelor.N-au fost fulgere astfel ca descarcarile electrice au lipsit cu desavarsire.Dintr-o data,ploaia,rara de altfel,se opreste pentru cateva secunde.Ce se pregateste in schimb?Incep sa se auda zgomote sinistre,pe asfalt,pe acoperisurile blocurilor,pe masini.Senzatia produsa de zgomot e una bizara si sinistra,nu sperie atat marimea grindinei,cat sunetul produs de aceasta la contactul cu solul si nu numai...

Pentru prima data am vazut oameni grabiti sa-si puna pături pe capote si parbrize.Nici nu-i de mirare,a fost cea mai mare grindina pe care am vazut-o pe viu in viata mea!La inceput a fost de marimea unei monede de 10 bani.Prima repriza de gheata a durat vreo 10 minute.Din cauza ca a cazut rar,nu s-a depus pe pamant,nu l-a albit.A urmat apoi o portie sanatoasa de ploaie,specifica verii si...grindina a inceput din nou.Mai mare,mai cu putere.

Gheata incepea sa cada cuburi-cuburi.La geamuri,lumea e calare,toti cu o privire ingrijorata.Intr-adevar,e un fenomen rar si oricat de inedit ar fi,preferabil ar fi sa nu se mai intample prea curand.


Ploaie cu gheata
Încărcat de contrasens. - See video of the biggest web video personalities.

Cine n-a prins o ploaie serioasa cu grindina niciodata la oras (desi stiu ca in zonele rurale fenomenele extreme se intalnesc mai frecvent si fac mult mai multe pagube,dupa cum urmeaza mai jos in articol) nu poate sa-si imagineze imaginile ciudate cu oamenii stand toti la fereastra,cu ochii atintiti spre cer sau in pamant.

A fost ca un ritual apocaliptic.Acum,ca a trecut,poate parea ceva minor,insa in momentul ala,trairile au fost intense.Asta s-a intamplat in oras.In alte localitati ale judetului,precum comunele Margineni sau Hemeiusi,grindina a fost de marimea unui ou de gaina,provocand mari pagube culturilor de legume,precum si oamenilor,care si-au vazut acoperisurile caselor ciuruite de bucatile mari de gheata.Iata cum a fost grindina la Hemeiusi:


În mai putin de jumătate de oră, grindina care a căzut ieri în jurul orei 16.00 în judetul Bacău a făcut pagube de zeci de mii de lei. Cele mai afectate comune au fost Hemeiusi si Mărgineni, unde gheata care s-a abătut asupra sătenilor a fost de mărimea unui ou de găină. Astfel, în comuna Mărgineni au fost distruse, în proportie de 80%, 215 hectare de teren pe care era cultivat porumb si vită de vie. Mai mult, la zece case acoperisul de azbociment a fost distrus, iar la sase sere a fost spartă sticla.
Pagube s-au înregistrat si în comuna Hemeiusi unde, în 30 de minute a fost spart acoperisul din tiglă la 20 de case. De asemenea, a fost spălat prundisul pe patru kilometri de drum si cultura de pe 100 de hectare de teren a fost distrusă în proportie de 70%.